Левски приема в сблъсък от 1/8-финала за Купата на България.

...
Левски приема в сблъсък от 1/8-финала за Купата на България.
Коментари Харесай

Левски ще спасява сезона през Купата на България

Левски приема в конфликт от 1/8-финала за Купата на България. " Сините ", които от дълго време са отписали сезона в efbet Лига, имат много по-големи упоритости в този шампионат. На " Герена " желаят да зарадват своите последователи с положително показване, а за какво не и със продобиване на трофея. Това не е лесна задача, само че не е и невъзможна. Първата стъпка обаче е да бъде преодолян толкоз твърд противник като заралии.

Берое е обичайно неуместен съперник за Левски. " Сините " имат единствено 1 победа и 1 тъждество и цели 6 загуби в последните си 8 мача със заралии. Така че гостите даже могат да бъдат считани като любимец преди днешния мач. Това важи даже и от позиция на позиции на двата тима в класирането в efbet Лига.

От друга страна обаче Левски има и мотив за оптимизъм. Столичани са с позитивен баланс в мачовете си с Берое за Купата на България, като имат 9 победи и 3 равенства и 2 загуби. Всъщност " сините " в никакъв случай не са губили в София от заралии в този шампионат, като имат 5 победи и 2 равенства.

Друг любопитен факт към дуела е, че последният път, в който Левски завоюва Купата на България, по пътя си към трофея отстрани тим, воден от -Херо. Това се случи през 2007 година, когато " сините " победиха Черноморец на 1/8-финала, а на финала завоюваха против след продължения. Всъщност постоянно, когато Левски в профил тим на Херо, по-късно подвига и купата, както стана и през 2003 година, когато пък Димитров водеше Локо (Пд), който бе отстранен от " сините " на 1/4-финала.

Треньорът на домакините не може да разчита през днешния ден на Стаматов и Славчев, както и на трайно контузените братя Цоневи. Очаква се той да заложи на Микулич под рамката и пред него триото Атанасов, Монсалве и Сулака в отбрана. Михайлович и Рерас ще работят като халф-бекове, а Даске и Райнов ще бъдат опорни полузащитници. Мохамед ще извършва ролята на плеймейкър, а в офанзива ще се разчита на Робърта и Петков.

Херо пък ще е без контузените и Василев за този мач. Той евентуално ще пусне в игра Ганев на вратата и пред него Ангелов, Мезаг и Цветков. Фуртадо и Стоянов ще бъдат на крилата, а в средата на терена ще стартират Лебон, и Макута. В офанзива пък ще работят Камбуров и Фол.

Купа на България, 1/8-финал:

ЛЕВСКИ - БЕРОЕ

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ: Микулич, Атанасов, Монсалве, Сулака, Михайлович, Даске, Райнов, Рерас, Мохамед, Петков, Робърта

БЕРОЕ: Ганев, Ангелов, Мезаг, Цветков, Фуртадо, Стоянов, Лебон, Октавио, Макута, Камбуров, Фол

Стадион: " ", София
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 18:00 часа

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР