Левски най-накрая успя да прекъсне кошмарната си серия без победа

...
Левски най-накрая успя да прекъсне кошмарната си серия без победа
Коментари Харесай

Левски прекъсна негативната си серия след победа над Хебър

Левски най-сетне съумя да прекъсне кошмарната си серия без победа в шампионата и надделя с 2:0 Хебър като посетител на стадион " Георги Бенковски " в мач от 22-я кръг на efbet Лига.

Срещата стартира с ранен жълт картон. Роберт Мазан влезе в краката на Ноа Сонко Сундберг и неотложно бе глобен от Георги Гинчев след едвам 6 минути игра. Минута по-късно Левски имаше искания за дузпа за игра с ръка на Георги Търтов след изстрел на Илиян Стефанов, само че 11-метров углавен удар не последва.

Нервите продължиха да господстват в началните минути и старши треньорът на домакините Владимир Манчев също бе глобен за искания към основния арбитър. Левски натисна и провежда няколко положителни офанзиви в идващите минути, а разумното се случи в 18-ата минута. Филип Кръстев изведе Рикардиньо, който бе изтърван от Камен Хаджиев и с прекрасен удар по земя в далечния десен ъгъл се разписа за 1:0 в интерес на " сините ".

Бразилският нападател имаше опция да удои задатъка на своя отбор единствено две минути по-късно, когато получи центриране отдясно от Андриан Краев и с глава насочи топката към вратата на Хебър, само че Петър Дебърлиев се намеси безпроблемно.

В 26-ата минута още веднъж Рикардиньо бе покрай гол, откакто получи подаване от сънародника си Уелтон отляво, само че ударът на нападателя бе блокиран. Левски продължи да е рисков посредством бразилското трио в предни позиции, като в 29-ата минута Уелтон насочи доста хубав удар в далечния ъгъл на Дебърлиев, само че стражът на домакините съумя да избие.
В 43-ата минута Уелтон проби извънредно рисково отляво, навлезе в наказателното поле и шутира мощно в близкия ъгъл на вратата, защитавана от Дебърлиев, само че стражът на Хебър се намеси и мазета в корнер.
Левски имаше златен късмет да удвои задатъка си в 56-ата минута. След осъществяване на ъглов удар Ноа Сонко Сундберг се озова на брилянтна позиция на по-малко от 5 метра от вратата на Дебърлиев, само че вратарят се хвърли самоотвержено и мазета в нов корнер, от който не последва нищо забавно.

В 61-ата минута Сонко Сундберг проби добре и даде опция на Жереми Петрис да центрира към Илиян Стефанов, който насочи удар с глава, само че прекомерно слаб и в ръцете на вратаря.

Левски стигна до второ попадение в 74-ата минута, с което на процедура си реши всичко в мача. Филип Кръстев центрира от свободен удар, Сонко Сундберг смъкна с глава, запазвайки топката в очертанията на терена със сетни сили, към Цунами, той стреля в горната греда, а при добавката на празна врата Рикардиньо безпроблемно удвои задатъка на " сините ".

Хебър - Левски 0:2
0:1 Рикардиньо 18
0:2 Рикардиньо 74
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР