Левски имаше всички предпоставки най-накрая да надиграе тотално ЦСКА и

...
Левски имаше всички предпоставки най-накрая да надиграе тотално ЦСКА и
Коментари Харесай

Левски пропусна да нокаутира ЦСКА и накрая едва не загуби

Левски имаше всички предпоставки най-сетне да надиграе тотално ЦСКА и да запише първа по-убедителна победа от години насам, само че вместо това позволи да се стигне до тъждество 2:2, откакто " сините " взеха ранен задатък от 2 гола по отношение на огромния си столичен противник.
В 12` прецизен за 26-кратните първенци беше Станислав Иванов, който приключи елегантно триходова композиция дружно с Паулиньо и Горанов. 5 минути по-късно Найджъл Робърта се разписа и прати в нокдаун ЦСКА.
Левски обаче не помни да нападна след втория гол, примирявайки се с ролята си просто да пази резултата. Люпко Петрович пък не се съобщи и промени схемата и направи две смени още на почивката - два фактора, които доведоха до тъждество в мача.
Първо след неточност на Каргас Евандро се разписа 16 минути преди края. Левски с първата си офанзива за второто полувреме пропусна да вкара 3-и гол посредством Найджъл Робърта, а промянаха на Петрович от 4-4-2 към 4-2-4 в края на мача даде резултат. Албентоса се беше озовал на върха на офанзивата и тъкмо към него беше ориентирано центрирането на Греъм Кери в 88` - удар с глава и 2:2.
Това беше 41-о тъждество сред двата тима в елита на българския футбол, а в Левски са надалеч по-разочарованият тим, откакто позволиха сходен поврат, играейки надалеч по-добре от своя противник. Петър Хубчев обаче не съумя да спре стремежа на " алените " в края и " сините " са покрай това да изгубят върха в класирането.
В момента Левски е №1 с актив от 17 точки - 2 пред Лудогорец, само че и с мач повече. " Червените " пък са с 13 точки.
Повече детайлности за дербито ЦСКА - Левски четете в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР