Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в голямото

...
Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в голямото
Коментари Харесай

Честта ще е основният залог в битката между Левски и ЦСКА

Левски и ЦСКА се изправят един против различен в огромното дерби на българския футбол в неделя. Двубоят от 28-ия кръг на Първа лига ще се играе на Националния стадион " Васил Левски " от 14:45 часа.


Заради неувереното си показване ЦСКА към този момент има единствено най-малък късмет да се бори за купата, до момента в който пред Левски единствената действителна цел в присъединяване в евротурнирите. И двата отбора влизат в дербито след огромно отчаяние. " Сините " се намираха в добра форма напролет и бяха позволили един гол в шест мача, само че бяха разрушени с 1:5 от Лудогорец в Разград през седмицата и към този момент изостават с 12 точки от върха, като са изиграли и мач повече. От своя страна " алените " се сгромолясаха против Локомотив Пловдив вкъщи и изгубиха с 1:2 след слаба игра в отбрана. Така отборът на Нестор ел Маестро изостава с шест точки от първото място, като също е с мач повече от " орлите ".

Заради по-високите упования напрежението е по-високо в лагера на ЦСКА, където почитателите намерено желаят оставката на треньора Ел Маестро. Срещу наставника на Левски Николай Костов също има неодобрение, само че досега той получава твърда поддръжка от управлението на клуба.

И двата отбора имат кадрови проблеми преди дербито. За Левски огромният отсъстващ ще бъде намиращият се в страхотна форма Марин Петков, който е осъден за насъбрани жълти картони. Аут са още контузените Асен Митков и Фабио Лима. ЦСКА са без бранителите Християн Петров и Мартин Стойчев, като се чака и още двама бранители да пропуснат срещата - Иван Турицов и Юрген Матей.

" Очакванията са да победим, както постоянно. Оптимисти сме преди всеки един мач. Даже сме упреквани, че прекомерно атакуващо играем и не мислим за отбраната. Може би и с право. За ЦСКА-София – те вършат едни и същи неща, само че ги вършат доста добре ", разяснява треньорът на Левски Николай Костов пред мача.

В неделния ден ще се изиграят още два мача от шампионата. От 17:45 Ботев Пловдив посреща ЦСКА 1948, а в късния дуел от 20:15 Лудогорец гостува на Пирин в Благоевград.

Пълна стратегия за 28-ия кръг в Първа лига:

Събота, 6 април

Хебър – Етър 3:0

Арда – Славия

Неделя, 7 април

14:45, Левски – ЦСКА

17:45, Ботев Пд – ЦСКА 1948

20:15, Пирин Благоевград – Лудогорец

Понеделник, 8 април

17:00, Ботев Враца – Крумовград

19:30, Локомотив Пд – Черно море

Вторник, 9 април

18:30, Локомотив София – Берое. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР