Левски гостува на Хамрун Спартанс тази вечер от 20:30 часа

...
Левски гостува на Хамрун Спартанс тази вечер от 20:30 часа
Коментари Харесай

Левски мина страшното, чака трудното

Левски гостува на Хамрун Спартанс довечера от 20:30 часа на националния стадион в Малта в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Едва ли на 15 юни мнозина са вярвали, че сините ще стигнат до този мач, тъй като навръх тази дата жребият отреди за противник във втория кръг пресния четвъртфиналист в Лигата на конференциите ПАОК. Оттогава обаче изминаха тъкмо 51 дни. Време, през което изтече доста вода. А Левски на Станимир Стоилов акумулира такава сила, която за нищо на света не трябва да пропилява.

След дълги години на страдалчество наподобява, че звездите най-сетне се подредиха по този начин, че сините да влязат сполучливо в ролята на Пепеляшка. И с мачове, които допреди 2 години не желаеха, в този момент да имат опция да си подредят къщата.

Сблъсъците на континенталната сцена носят средства, които сега за Левски са жизненоважни. Влизане в групите на ЛК носи 2.94 милиона евро - сума, която на фона на финансовата обстановка на " Герена " се смята за животоспасяваща. А пътят към слагането й в джоба е открит - малтийците никога не са от класата на ПАОК. От такова равнище не са и възможните противници в плейофа - АЕК Ларнака или Партизан, макар че те играят в по-качествения шампионат Лига Европа. Затова и сините са длъжни да осребрят триумфа над ПАОК. А още два цялостни стадиона до групите и вероятно нови 3 в тях сигурно биха свалили финансов воденичен камък от шията на клуба.

Освен като доходи срещите от ЛК са идеални и за израстване на тима. Мачове напрегнат и пред доста фенове сигурно ще накарат младия състав на Левски да продължи да крачи напред. Това са конфликти, с които се показваш пред Европа и можеш да събереш много " зяпачи пред витрината ". Всъщност такива към този момент не липсват пред сергията с играчи на " Герена ", което единствено може да радва треньор и управление. Наред с това с представянето на континенталната сцена можеш да взимаш респекта и на съперниците на вътрешната сцена. Точно това правеше преди време отборът на Станимир Стоилов от интервала на Синята приказка. Не бива обаче да забравяме по какъв начин завърши тя - с идиотия против Тампере, която пристигна в миг, в който никой не очакваше. Всъщност сините са царе на такива прочувки и географски открития. Които не липсват и в по-ново време - отпадане от... лихтенщайнския Вадуц. А историята помни още много такива звучни провали против тимове, против които Левски е бил безспорен любимец.

За първи път през днешния ден сините ще излязат в Малта. Ще бъде горещина, а против тях ще имат подъл противник. Но за хората на Станимир Стоилов нищо не би трябвало да има значение. Важно е тимът още веднъж да бъде навирен и убеден в силите си и да покаже това, което видяхме и преди седмица. За Левски страшното мина с елиминирането на по-класния ПАОК, наред е сладкото. Но в клуба да не не помнят, че то може и да загорчи. Особено в случай че са си вдигнали носовете след гръцкия епос и написаната героична ария. Защото има вид стореното бързо да бъде сменено с драма. Станимир Стоилов чудесно знае това и досега изкусно съумява да не разреши влизането в сходни обстановки.

" Господ дава, само че в кошара не вкарва. " Наред са Мъри и момчетата му. Всичко е в ръцете и краката им. Те от дълго време демонстрираха, че с развиването си са изпреварили клуба. Сега са нужни нови старания за цялостно му изтеглянето от калта. Първата крачка би трябвало да бъде направена довечера на " Та Кали ". След това остават още три, само че всяко нещо с времето си.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР