Левски е завършил 2022 г. с нетна загуба от малко

...
Левски е завършил 2022 г. с нетна загуба от малко
Коментари Харесай

Левски е бил на загуба през 2022 г., въпреки приходи от над 17 млн.

" Левски " е приключил 2022 година с чиста загуба от малко над 1 милион лв., излиза наяве от финансовия доклад на сдружението, оповестен в формалния уебсайт на клуба. Това удостоверява думи на Наско Сираков неотдавна и назад - опровергава Станимир Стоилов около свадите и разделянето.

Приходите на " сините " са били в размер на 17,421 млн. лв., а разноските - 18,478 млн., което без отсрочения налог от 56 хиляди прави чиста загуба от 1,001 милион лв.. Най-много клубът е похарчил за хонорари и обществено обезпечаване на личния състав - 7,32 милиона лв.. Точно това перо е много увеличено по отношение на миналата година - 6,3 млн., което подсказва, че загубата идва от там.

За 2021 година клубът регистрира чиста облага от 1,604 млн. лв.

Текущите пасиви на сдружението към 31 декември 2022 година пък са в размер на 31,596 милиона лв.. Над една трета от тези задължения са към Национална агенция за приходите, която запорира сметките на клуба и част от постъпленията му отиват непосредствено в хазната.

Колкото до приходите, прави усещане, че " Левски " е получил 5,27 млн. от спонсори, 2,8 млн. от билети, 804 хиляди от абонаментни карти, 676 хиляди от медийни права и така нататък

Най-много клубът е прибрал от " материални ресурси " - 3,1 млн. Общо от дарения и членски импорт сумата е малко над 1,5 млн., което е повече от присъединяване в Лигата на конференциите на УЕФА - 1,46 млн.

Много малко са постъпленията от прехвърляния - 120 хиляди лева, против 2,2 млн. година по-рано.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР