Левски е започнал преговори за привличането на централния защитник Кристиан

...
Левски е започнал преговори за привличането на централния защитник Кристиан
Коментари Харесай

Левски напира за Кристиан Димитров

Левски е почнал договаряния за привличането на централния бранител Кристиан Димитров.

25-годишният пловдивчанин към този момент е свободен сътрудник, откакто напусна хърватския Хайдук (Сплит).

Интерес към Димитров има и от Берое, само че сините също ще се опитат да привлекат юношата на Ботев (Пловдив), който има 14 мача за националния тим.

Близки до бранителя оповестиха пред „ Тема Спорт “, че за момента няма нищо несъмнено към Димитров. Сега се изчаква най-хубавата оферта и развиване по трансфер в Левски ще има в първите дни след Нова година. Защитникът желае да продължи в клуб, където ще получава постоянно игрово време и това да му помогне да се завърне в националния тим. За последно той игра за лъвовете при загубата с 0:4 от Швейцария в международните квалификации за Мондиал 2022.

От „ Герена “ желаеха Димитров и преди години, когато по времето на Петър Хубчев бяха доста покрай автограф, само че тогава двете страни се разминаха. В последна сметка Кристиан реши да продължи кариерата си в чужбина, само че там не му провървя изключително. Общо за Хайдук той записа 46 мача, само че през актуалната акция бе твърда запаса. Бе даван чартърен и на румънския първенец ЧФР Клуж, където обаче също бе със статут на твърда запаса.

Левски към този момент си обезпечи укрепване в офанзива през зимата с привличането на бразилеца Рикардиньо, а идната цел на Станимир Стоилов е взимането на нов централен бранител. За схемата 3-5-2, която Мъри употребява в някои от напечените дуели, столичани имат потребност от повече варианти в зоната на ариергарда. Настоящите са Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап.

Освен това има вид някой от първите двама да бъде продаден през зимата. През предходната седмица се разбра, че интерес към панамския защитник демонстрира турският първокласен Карагюмюркспор, който е воден от международния първенец Андреа Пирло. Местните медии осведомиха, че клубът е подготвен да предложи оферта от 750 хиляди евро за Кордоба. Треньорът на сините Станимир Стоилов харесва качествата на Димитров и е дал зелена светлина за прехвърлянето. Сега следва да забележим дали този път развръзката ще е позитивна за Левски.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР