Левски е стабилен клуб, заяви изпълнителният директор на отбора Павел

...
Левски е стабилен клуб, заяви изпълнителният директор на отбора Павел
Коментари Харесай

Павел Колев: Левски е стабилен, искаме да пуснем дублиращ отбор

Левски е постоянен клуб, съобщи изпълнителният шеф на тима Павел Колев. Той изясни, че финансовото състояние при " сините " е положително, а стадионът още веднъж се е трансформирал в негова цитадела за мачовете от вътрешното състезание и купата.

" На второ място сме в класирането, на пет точки от водача. Състоянието на тима е такова, каквото значително предопределиха събитията. Селекцията през лятото беше правена за дни и процесът не бе структуриран както сега. Освен това, бяхме длъжни и да продадем Давиде Мариани. След подготовката с Петър Хубчев той се трансформира в водач на този тим. Никой от нас нямаше предпочитание да го пуска в Дубай, само че има две неща - финансов феърплей и завещание. Всичко това ни принуди да го пуснем, тъй като дължахме 700 хиляди лв. на сътрудника му. С този трансфер ние финансирахме привличането на тези осем футболисти.

" Левски е постоянен. Левски не играе атрактивно, само че " Георги Аспарухов " още веднъж е тежко затруднение за гостите. Загубихме точки в мачове, в които липсваха съществени футболисти заради разнообразни аргументи. Работим по привличането на нови футболисти, имаме ясна идея какво тъкмо търсим. Играчите са разпознати, а огромна работа свърши скаутското звено. Оценката обаче ще пристигна от представянето им на терена.

" Школата обаче е приоритет номер 1 за Левски. Инвестициите не престават и сега, като приказваме за инфраструктура, Двата нови терена бяха значими, с цел да се отворят дробовете на тази школа. Тя се задъхваше. Няма по какъв начин да имаш съществени упоритости с един изуствен терен, в този момент графикът се прави доста по-лесно ", съобщи Колев в изявление за " Дарик ".

Относно финансовото състояние в Левски, Колев добави: " В тази посока бе направено доста. Ако опитаме да обобщим, предходната година по това време Левски бе изваден от евротурнирите поради отговорности, които не бяха по никакъв начин малко, а основата бе към страната. Към днешна дата нещата стоят доста по-добре и умерено мога да заявя, че Левски е безусловно правилен длъжник към страната. Нямаме просрочени отговорности, само че в случай че някой чака да размахваме платежни всеки месец, грубо се е объркал.

След като реализира относително приемлив финансов стабилитет, управлението на Левски си разреши да обърне внимание и на други значими въпроси. Един от тях е неналичието на втори тим, а другият съставлява договаряния с футболисти с изтичащи контракти.

" Вторият тим е тематика, която обсъждаме. Правят се планове и истината е, че желаеме подобен тим. Смятаме, че това ще помогне доста за интеграцията на футболисти от школата в първия тим. Без да изпадам в елементи, повече изясненост ще има до месец или два.

" С Хали Тиам водим диалози от септември. Истината е, че в днешно време с футболиста не се водят съвсем никакви диалози, а с негов представител. Имахме срещи през септември и декември с неговия сътрудник и не престават диалозите.

" Ние планираме дълготрайно и не вършим взаимни отстъпки с никого. Аз персонално не имах вяра, че ще извървим този път толкоз бързо. Имаме футболисти, които сами изявяват предпочитание да играят в Левски и аз имам вяра, че сме в мощната позиция сега ", добави Колев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР