Левият боливийски президент Ево Моралес, поддръжник на венецуелския президент Никола

...
Левият боливийски президент Ево Моралес, поддръжник на венецуелския президент Никола
Коментари Харесай

Президентът на Боливия с коментар за кризата във Венецуела

Левият боливийски президент Ево Моралес, покровител на венецуелския президент Никола Мадуро, сподели през днешния ден, че европейските народи би трябвало да поддържат разговор в тази страна, съобщи Ройтерс.Моралес, който е на посещаване в Гърция, съобщи, че вмешателство във вътрешните работи на друга страна, не предвещава нищо положително.

Историята учи, че има доста интервенции извън, като случая с Либия и Ирак, и те в никакъв случай не са дали решение, сподели Моралес след среща с гръцкия министър председател Алексис Ципрас.Тъкмо противоположното, това унищожи демокрацията, сподели боливийският президент.Моралес е един от дребното латиноамерикански водачи, подкрепящи озовалия се в мъчно състояние Мадуро, чиято страна се намира в филантропична рецесия.

Единственото решение е разговор и това е, което европейските страни би трябвало да поддържат, уточни Моралес. Опозицията във Венецуела би трябвало да седне на една маса с формалните управляващи на тази страна за разговор и да откри решение, добави боливийският президент

.Кризата във Венецуела се задълбочи с преизбирането на президента Николас Мадуро предходната година на избори, които съгласно интернационалната общественост и венецуелската съпротива са били недемократични и нечестни. На фона на огромни протестни демонстрации ръководителят на следеното от опозицията Национално заседание Хуан Гуайдо се разгласи през януари за краткотраен държавен глава, изтъквайки, че преизбирането на Мадуро през 2018 година не е било законно.

Съединени американски щати и още над 50 страни признаха Гуайдо за и.д. президент на Венецуела, до момента в който Русия, Китай и други страни поддържат Мадуро. Гърция декларира, че поддържа политически разговор сред противостоящите страни във Венецуела.

Гръцкият министър председател поддържа апелите на Боливия за решение на тежката политическа и финансова рецесия във Венецуела, реализирано посредством договаряния, добавя Асошиейтед прес.

Партията на Ципрас СИРИЗА поддържа другарски връзки с левите партии в Южна Америка и изрази поддръжка за Мадуро.АП показва, че президентът на Боливия желае Ципрас да окаже напън върху Европейски Съюз, който на собствен ред да призове за договаряния сред държавното управление на Венецуела и опозицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР