Левият бек на Барселона Жорди Алба коментира предстоящия 1/8-финал с

...
Левият бек на Барселона Жорди Алба коментира предстоящия 1/8-финал с
Коментари Харесай

Алба: И да знаех какво е бъдещето на Меси, нямаше да ви кажа

Левият бек на Барселона Жорди Алба разяснява идния 1/8-финал с Пари Сен Жермен в Шампионската лига, бъдещето на суперзвездата Лионел Меси, значимостта на бранителя Жерард Пике и работата на треньора Роналд Куман.

“Усещането в тима е положително, само че в тази елиминация няма любимци. Това ще е сложен конфликт. И в двете срещи ще би трябвало да играем с огромен интензитет. Обвиненията за тяхна липса на почитание? Това са нечии отзиви и би трябвало да ги почитаме. На терена ще се види кой е по-добър. Победата с 6:1 от предишния път? Тя е от огромна значимост, само че не е нещо особено. Това беше огромен мач. Обратът беше прелестен за всички нас, само че в този момент имаме друга, друга елиминация с тях. Неймар? Неговото неявяване е доста значимо. По-добре за нас е в съперниковия състав да не играят футболисти като него. Съществено е и отсъствието на Анхел Ди Мария. ПСЖ обаче разполага с значими играчи, които са на сходно равнище. Тази елиминация ще е оспорвана и ще се реши от дребни елементи. При нас също има значими отсъстващи.

Меси? Дори и да знаех какво е бъдещето му, нямаше да ви кажа. Той е 100% предан на Барселона. Дано да спечелим някакъв трофей. Той ще реши на края на сезона. Не обръщаме внимание на това какво приказват останалите клубове или футболисти. Има доста отзиви и се приказва много по тематиката, само че последната дума е негова. Решението му ще е добре премислено и ще е това, което е най-хубаво за самия него. Аз съм доста по-добър, когато той е на терена, като това го споделят и останалите ми съотборници. С Лео сме доста по-добри и по-силни. Дано да остане още доста години, само че изборът е негов и би трябвало да го уважим. В момента мислите му са ориентирани към Барса, като това се вижда във всеки мач.
Alba: " Messi is 100% committed to the club. Hopefully, we can win some titles. Let's ignore the opinions that come from the outside, the last word will be Messi when he decides so. "
— Barça Universal (@BarcaUniversal) Пике? Той е значима част от отбора, доста значим състезател. Също по този начин основава добра атмосфера в съблекалнята. Решението дали ще играе е на треньора, само че има и други футболисти, които също са значими. Куман? Идеята на наставника постоянно е била една и съща. Дойдоха нови хора и не е елементарно. Имаме добра динамичност, само че в случай че не сме 100%, всеки може да ни бие. Треньорът прави добра работа както с по-новите, по този начин и с по-старите играчи. Най-важното е да побеждаваме”, съобщи Алба на конференцията преди мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР