Левицата се намира в будна кома. Това заяви лидерът на

...
Левицата се намира в будна кома. Това заяви лидерът на
Коментари Харесай

Манолова безпощадна към Нинова. БСП падна в капана

Левицата се намира в будна кома. Това съобщи водачът на „ Изправи се, България ” Мая Манолова във връзка днешната огромна среща на, която ще разисква основаването на нов ляв блок.

Вместо това да провокира угриженост в водача на най-голямата лява партия, тя се занимава със своето оцеляване. Нинова не е осъзнала, че не е обединителят на ляво мислещите хора, сподели Манолова в отговор на Корнелия Нинова, която прикани напусналите Българска социалистическа партия да се върнат в редиците на соцпартията.
-->
Офертата на алената лидерка пристигна като контрапункт на огромното ляво обединяване, които през днешния ден стартира да се прави в НДК. Инициативата е на топ социалиста Костадин Паскалев. В зала 7 се събират Дончева, Мая Манолова, Красимир Янков, Георги Кадиев и Симеон Славчев. Ще вземат участие Георги Първанов и цялата вътрешна съпротива в Българска социалистическа партия. Идеята е основаване на мощен ляв блок с или без Българска социалистическа партия.

От 2017 година Българска социалистическа партия загуби 500 000 гласа, бележи четвърти спад в доверието. Вместо да потърси отговорността в себе си, Нинова се пробва да работи като монополист в лявото. Само Нинова не е схванала, че уредник на обединяването е Костадин Паскалев и хора, които не са измежду послушковците ѝ ", акцентира Манолова. И съобщи: „

" Българска социалистическа партия са хилядите почтени, работливи, отдадени на левите хрумвания и полезности хора. Нинова и частният клуб към нея просто ги осребряват. Тази измислица, че Първанов провежда днешното събиране, е подмолно подстрекателство от боязън, че хора с престиж в левицата стават основатели на тази среща ".

Според Манолова Българска социалистическа партия е отстъпила от потребностите на обществото. " Огромна е нуждата от ляво обединяване и мощна левица. Нито хартиената бюлетина, нито слугинажът пред ГЕРБ са значими. Трябва да сложим цели като приходи, цени, енергийна беднотия, инфлация, дългово иго. Ще предложим обединяване към мощни общи леви листи на идните локални избори, с цел да не се разделят гласовете на ляво мислещите хора ", разкри Манолова. И добави, че има потребност от чисто нов ляв политически план.

Създаването на новия ляв блок и присъединяване му на избори с общи листи е голяма опасност за Българска социалистическа партия, защото сигурно ще вземе доста гласове от Столетницата. Възможността Българска социалистическа партия да изпадне от Народното събрание изклежда действителна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР