Летящите коли могат да полетят масово по-рано отколкото мислим. Холандската

...
Летящите коли могат да полетят масово по-рано отколкото мислим. Холандската
Коментари Харесай

Първият сериен летящ автомобил ще е на пазара през 2019 година

Летящите коли могат да полетят всеобщо по-рано в сравнение с мислим. Холандската компания PAL-V има намерение да пусне своя четириколесен аероплан PAL-V Liberty на пазара през 2019 година

PAL-V Liberty беше показан за пръв път на автомобилното ревю в Женева през този месец, което е знак за идното му серийно произвеждане. PAL-V приема предварителни поръчки за автомобила / самолета и при изискване, че всичко върви по проект, компанията има намерение да извърши доставките до идната година.

Въздухоплавателното средство към този момент е получило документ както от Европейската организация за авиационна сигурност (EASA), по този начин и от Федералната авиационна администрация (FAA) в Съединени американски щати.

PAL-V Liberty е предопределен за комфортно пътешестване на двама пасажери и политане с тежест от над 908 кг. Машината може да работи както като кола, по този начин и като аероплан, и всеки режим ще има разнообразни благоприятни условия.

В авто режим колата ще има оптималната скорост от 160 км / час и обсег от 1,315 километра с едно зареждане на бензин. В режим на полет, оптималната скорост се усилва до 180 км / час, а обсегът стига до 500 километра, като изчислението е за полет на един пасажер и аварийно гориво за 30 мин.

Собствениците ще се нуждаят от удостоверение за водач, с цел да се възползват изцяло от PAL-V Liberty, както и от достъп до дребна писта или летище за кацане. Според Tech Crunch преходът от авто режим към режим на полет лишава сред 5 и 10 минути. Колата – аероплан ще се предлага на цена от порядъка на 400 хиляди $.

PAL-V Liberty най-вероятно ще бъде първата летяща кола, която ще се предлага на пазара, само че сигурно няма да бъде последната. Малко след дебюта на PAL-V Liberty, можем да чакаме летящите електрически таксита на Еърбъс.

Летящият автомобил на Тойота, носещ олимпийския факел ще забележим през 2020 година, а дебютът на AirSpaceX за самостоятелни летателни таксита e плануван за пазара през 2026 година

Докато промишлеността за наземен превоз се бори с все по-нарастващите тапи на пътя, завладяването на небето може да бъде пътят на бъдещето. Скоро летящите коли могат да бъдат толкоз публикувани, колкото колите, самолетите и влаковете.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР