Летящи таксита политат над Чикаго. United Airlines и стартъпът за

...
Летящи таксита политат над Чикаго. United Airlines и стартъпът за
Коментари Харесай

Летящи таксита политат над Чикаго

Летящи таксита политат над Чикаго. United Airlines и стартъпът за въздушна подвижност Archer Aviation оповестиха идна услуга за транспорти сред центъра на Чикаго и интернационалното летище О’Хеър, съобщи HICOMM.

Услугата ще предложи устойчива, безшумна и ценово конкурентна опция на наземния превоз за хората, които пътуват до и от летището, се споделя в известие на United и Archer.

От 2025 година електрическият аероплан на Арчър с отвесно политане и кацане (eVTOL) Midnight ще се движи сред Vertiport Chicago в центъра на града и О’Хеър единствено за 10 минути – доста по-бързо от оня час, който може да отнеме в час пик, или 75 минути, които лишава пътуването с трен.

След като първичният маршрут бъде открит, ще бъдат добавени разклонения, които ще свързват близките общини, като по този метод услугата “летящо такси ” ще бъде налична за още повече хора.

Задвижван от шест акумулаторни акумулатори, свързани с електрически мотори, самолетът Midnight на Archer разполага с място за водач и до четирима пасажери. Неговите 12 комплекта витла му разрешават да доближи скорост от 230 километра в час и да измине до 180 километра с един полет, макар че е усъвършенстван за пътувания сред 40 и 70 километра.

“Както Archer, по този начин и United са ангажирани с декарбонизацията на въздушните пътувания и потреблението на новаторски технологии, с цел да изпълнят обещанието за електрификация на авиационната промишленост ”, съобщи изпълнителният шеф на United Майкъл Лескинен. “След като стартира да действа, ще можем да предложим на нашите клиенти по-устойчив, комфортен и доходоносен метод на превоз по време на пътуванията им до летището. ”

Адам Голдщайн, създател и основен изпълнителен шеф на Archer, съобщи, че екипът му е “развълнуван ” от проекта и “очаква с неспокойствие да работи с държавните и градските управляващи, с цел да даде новаторско транспортно решение на град Чикаго и близките общности ”.

Базираната в Калифорния компания Archer разгласи предходната година, че ще започва сходна услуга с United за транспорти сред интернационалното летище “Нюарк Либърти ” и хеликоптерното летище в центъра на Манхатън, намиращо се на 12 километра.

Преди две години United разкри проект за закупуване на 200 самолета eVOTL, създадени от Archer, които да бъдат внедрени в Съединени американски щати до 2026 година Поръчката на United е част от инвестиция в размер на 1 милиарда $ в Archer, с цел да се подкрепи създаването на самолета, защото превозвачът се стреми да схване по-чисти и по-ефективни типове превоз.

Archer не е единствената компания, която създава дребни eVTOL самолети, като голям брой съперници – измежду които и подкрепяната от Toyota Joby Aviation – също се надяват да навлязат в бранш, който се чака да се развива бързо през идващите години.

Летящи таксита политат над Чикаго

НАСА откри океани на луните на Уран

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР