Летовниците са изправени пред закъснения и дълги опашки на летище

...
Летовниците са изправени пред закъснения и дълги опашки на летище
Коментари Харесай

Стачка причини закъснения и дълги опашки на летище в Барселона

Летовниците са изправени пред закъснения и дълги опашки на летище " Ел Прат " в Барселона. Днес е първият ден от стачка на защитата, която може да продължи през идващите седмици, осведоми Ройтерс.

Летището, второто най-натоварено в Испания след " Барахас " в Мадрид, е значимо, защото доста интернационалните оператори и туристи се пробват да доближат до курортния регион по североизточното крайбрежие.

Пътници обявиха, че в някои елементи на летището хората трябват да чакат на опашки повече от час, изключително в залата за заминаващи.

Служителите на компанията за защита на летището Eulen проведоха няколко едночасови стачки през днешния ден с искане за по-добри работни условия и повече чиновници. Те ще стачкуват по сходен метод на 6, 7, 11 и 13 август. Заплашиха на 14 август да стачкуват през целия ден, в случай че не бъде реализирано съглашение.

Операторът на летището Aena, който е държавна благосъстоятелност, предизвести, че може да санкции Eulen за несъблюдение на отговорностите си поради " неофициална стачка " през юли.

Около 1000 пасажери изпуснаха полетите си на " Ел Прат " от края на юли поради стачката, съгласно Асоциацията на испанските самолетни компании.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР