Летовници стигат до конфликти, за да запазят чадъри и шезлонги.Плажовете

...
Летовници стигат до конфликти, за да запазят чадъри и шезлонги.Плажовете
Коментари Харесай

Препълнени плажове у нас: Туристи се оплакват, че чадърите и шезлонгите не достигат

Летовници стигат до спорове, с цел да запазят чадъри и шезлонги.

Плажовете на юг са претъпкани. Наблюдава се и противоположна наклонност в жалбите - в случай че до момента туристите се оплакваха от липса на свободни зона, високи такси и " скъпа сянка ", в този момент наклонността е " желаеме повече чадъри ".

" Някъде в 8 часа стартира работното ми време, нормално пристигам тук сутринта и половината плаж към този момент е ангажиран, съвсем на всички места има поставени хавлии, обясняваме се, че не може да си оставиш хавлията, да отидеш да си вършиш работата, пък след това отново да се върнеш и да си легнеш ", споделя Димитър Калинов, който е избавител на плаж " Крайморие ".

Хавлиите по шезлонгите са единствено част от хитрините на туристите, споделя той.

В " Крайморие " цените на плажните такъми са по 5 лв., а свободни места съвсем няма.

" Налага се заран да се идва по-рано, с цел да могат да се запазят шезлонги и чадъри, тъй като... Не знам за какво се получава, само че спрямо предходните години, тази година е фул ", изяснява летовникът Георги Божилов.

На бургаския плаж поради пандемията оповестиха нулеви цени, поради което обаче чадърите и шезлонгите не стигат. А туристите желаят те още веднъж да бъдат платени.

" Чадърите са много, шезлонгите също са много, единственият проблем е, че хората са доста повече. Не пътуват толкоз доста, огромна част остават в България. В общи линии плажовете се пълнят доста, всеки търси сянка, улеснение на плажа ", споделя концесионерът на плаж " Бургас - север " Симеон Цветков.
Снимка: bTV
Според изпълнителния шеф на Националния ръб по туризъм Поли Карастоянова сега следим един къс времеви прозорец на една нормализация на метода, по който пътуваме, почиваме и бизнесът работи.

" Имаме добра обстановка от позиция на бизнеса по отношение на предходната година, която беше с близо 80% спад във всички измерения на туристическата промишленост, само че ние към момента продължаваме да бъдем с висока степен на паника, че това е единствено за малко ", съобщи тя в предаването " Тази заран ".

Карастоянова добави, че най-големите скупчвания, които виждаме сега, са в откритите пространства на свободните зони, където отговорността е персонална.

Според нея всички противоепидемични ограничения се съблюдават във всички хотели, заведения за хранене и в платените зони по всички плажове към този момент повече от година.

Тя разяснява и обстановката с " резервирането " на шезлонги и чадъри " на първа линия ".

" Няма нищо извънредно в този модел на опазване на шезлонги, няма по какъв начин да спреш екскурзиант, който е станал по-рано, с цел да си резервира място, ние не бихме могли да направляваме този свободен избор ", добави Карастоянова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР