„Летният туристически сезон закъснява, а неизвестностите са много. Все още

...
„Летният туристически сезон закъснява, а неизвестностите са много. Все още
Коментари Харесай

Илин Димитров: Поне 3 хиляди лева заплата трябва да получават заетите в туризма

„ Летният туристически сезон закъснява, а неизвестностите са доста. Все още е рано да се каже от които страни ще има отлив на туристи и от които се чака нарастване “

Това разяснява в предаването на „ Позиция “ ръководителят на Комисията по туризъм в Народното събрание Илин Димитров. В същото време проблемите със заплатите и фрагментите в туризма се задълбочава. „ Наши калкулации демонстрират, че един барман, готвач или сервитьор би трябвало да получава заплата от най-малко 3 хиляди лв.. Но знаем, че такива заплати в туристическия бранш няма. “, сподели Илин Димитров.

„ Войната обърка всичко. В края на юни би трябвало да стартира договарянето за идващия сезон. Цените на горивата и енергоносителите обаче не престават да са нестабилни или да се повишават. Става доста мъчно един хотел или ресторант да дефинира планирани цени за идващия сезон, а към този момент подписан контракт доста мъчно може да бъде ревизиран “, разяснява депутатът.

Илин Димитров заяви още, че на 11 юни ще бъде направено алегорично разкриване на сезона в курорта „ Златни пясъци “, на което се чака да участват представители на дипломатическия корпус в България

Как депутатът от „ Продължаваме промяната “ разяснява разселването на украинските бежанци и държавната помощ за хотелиерите, можете да чуете в звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР