Летният сезон с концерти Споделете музиката“ на Софийската филхармония, който

...
Летният сезон с концерти Споделете музиката“ на Софийската филхармония, който
Коментари Харесай

Споделете музиката през август със Софийската филхармония

Летният сезон с концерти „ Споделете музиката “ на Софийската филхармония, който се осъществя с финансовата поддръжка на Столична община в Календара на културните събития, продължава и през август.

„ Танцувай с Кварто “ се споделя концертът, който ще се организира на 3 август от 18.30 часа в атриума на " Квадрат 500 " – Национална изложба. Музикантите ще показват стратегия в унисон с лятното въодушевление – Антични танци от Респиги, Унгарски танци от Брамс, Румънски танци от Барток и Български танци от Големинов.

На 10 август от 18.30 ч. в атриума на " Квадрат 500 " Иван Пенчев (цигулка) и Деница Димитрова (арфа) канят публиката да преживее „ Романтика за двама “. Магичната вечер включва произведения от Гаетано Доницети, Камий Сен-Санс, Луи Шпор, Сергей Рахманинов, Астор Пиацола

На 17 август от 18.30 ч. в атриума на " Квадрат 500 " дамската вокална група „ Бела Воче “ ще потопи феновете на класиката в италианската музика с концерт-спектакъла „ Италия Белла “. Партньори на сцената ще им бъдат Стефан Врачев (пиано) и артистът Даниел Цочев.

Всеки, който закупи билет за концерт в атриума на „ Квадрат 500 “, ще може да прегледа експозицията на галерията в деня на събитието – от 10.00 до 18.00 ч. Сред акцентите през август е изложбата „ Изкуството на синтеза “.

През творчеството на Емилия Николова-Байер тази експозиция насочва вниманието към едва проучвания синтез сред монументалните изкуства и архитектурата у нас в интервала 1956 – 1989 година. Представени са декоративните релефи, които художничката основава за два емблематични театъра – „ София “ в столицата (1973 – 1975) и „ Фридрихщат паласт “ в Берлин (1982 – 1984).

Сегментите в изложбата са опит за сериозен взор към разбирането на дамата създател в България от втората половина на ХХ век – авангардна, мощна и смела – и дава опция за първи път да надникнем в пъстрия свят на художничката, да се срещнем с нейния нов за времето език и да получим ново преживяване в общественото архитектурно пространство.
Музиката ще звучи на фона на „ Портрет на луната в черно “ на Михаела Михайлова – Misha Mar.

На 31 август от 19.00 часа в зала „ България “ Националният филхармоничен оркестър ще изнесе концерт под диригентството на маестро Джанкарло де Лоренцо. В програмата ще звучат Ян Сибелиус - " Тъжен валс " оп.44, Пьотър Илич Чайковски - Сюита из балета " Лешникотрошачката ", Нино Рота - сюита из кино лентата " Ла Страда " " Пътят ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР