Летният сезон е сезонът, който стимулира повече сексуални контакти. Ефектът

...
Летният сезон е сезонът, който стимулира повече сексуални контакти. Ефектът
Коментари Харесай

Доц. Иван Богданов : Наблюдаваме ръст на пациенти със сифилис

" Летният сезон е сезонът, който подтиква повече полови контакти. Ефектът го отчитаме през есента, когато хората стартират да ни търсят. Това, което знаем, е че последните години пораства заболеваемостта от сифилис. Има забележителен растеж ", уточни за БНР доцент Иван Богданов, кожен лекар и венеролог в Клиниката по дерматология и венерология в Болница Токуда-София.

" Дължи се на това, че в избрани групи сътрудниците не употребяват средства за предотвратяване при полови контакти, че имат повече от един сътрудник и имат голям брой контакти ", добави мведисът.

" Това, което е значимо да се каже е, че през днешния ден няма ефикасна мярка за ограничение на този вид болести. При диспансерите в предишното е имало следене на пациентите, както и на контактните му лица ", сподели още лекарят.

 

" Сега няма система за следене на пациентите с венерически заболявания и сигурно биха могли да бъдат дадени много положителни рекомендации от интердиспципланирен екип - кожни лекари и епидемиолози, а за какво не да има и компютърен експерт, който да създаде система за следене и събиране на база данни на тези пациенти ", съобщи доцент Богданов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР