Летните десерти се харесват най-много, защото са леки, вкусни, освежаващи

...
Летните десерти се харесват най-много, защото са леки, вкусни, освежаващи
Коментари Харесай

Черешов чийзкейк без печене! Готов за 20 минути!

Летните десерти се харесват най-вече, тъй като са леки, вкусни, освежаващи и най-важното – подготвят се в действителност елементарно. Най-любими са обаче тези, които не е нужно да печем или готвим на котлона. Те освен ни пестят време, само че и не се постанова да се потим в кухнята.

Днес ще ви разкрием тайната на най-вкусния черешов чийзкейк, който не се постанова да печете. Все още на пазара се оферират вкусни, сочни и сладки череши, от които да се възползвате и да ги включите в някоя невероятна рецепта като днешната.

Най-вкусният чийзкейк без печене

Продукти, които е належащо да си набавите:

• бисквити с масло – 2 пакета

• краве масло - 125 г

• желатин - 2 опаковки

• извара - 500 г

• заквасена сметана - 1 кофичка

• пудра захар - 4 с.л.

• сладко от череши - 1 бурканче

Начин на подготвяне:

Заемаме се на първо време с бисквитите. За да ни е по-лесно, ще използваме чопър. Смиламе ги благодарение на уреда и по-късно смесваме с разтопеното масло. Бъркаме усърдно с лъжица, тъй че двете съставки да се смесят.

Сместа изсипваме в тава с отделящо се дъно и заглаждаме добре. Можем да се възползваме от най-обикновена чаша и да притиснем бисквитения блат с дъното й, тъй че да го оформим с гладка повърхнина. Оставаме тавата в ледник и се заемаме с крема.

В купа смесваме сметаната и пудрата захар и започваме да разрушаваме с миксер, тъй че да се получи гладка примес. След това прибавяме изварата и още веднъж разрушаваме.
 Рецепта за ягодов чийзкейк без печене и без желатин Рецепта за ягодов чийзкейк без печене и без желатин
Кой не обича чийзкейк? Хрупкавият блат и неустоимата гладка текстура на крема са любимци на всички. Ако прибавим и малко сезонни ягоди,...

Приготвяме си дребна чашка, цялостна до половината с вода. В нея изсипваме желатина и оставяме за няколко минути, до момента в който набъбне. Поставяме в микровълнова печка за 10 секунди, с цел да се затопли. Внимавайте обаче да не кипне, защото на желатина му би трябвало в действителност малко време.

Пресипваме затопления желатин в купата с крема, разбъркваме и разпределяме смества върху бисквитения блат, който към този момент е стегнал. Връщаме още веднъж в хладилника и се заемаме с черешовото сладко.

Изсипваме го в касерола и подготвяме втория желатин, спазвайки същите стъпки. След това разбъркваме добре и оставяме доста леко да се охлади. Със сладкото покриваме най-горния пласт на чийзкейка и връщаме още веднъж в хладилника.

След няколко часа можем да се насладим на тази висша вкусотия, топяща се в устата.

Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР