Летището в сицилианския град Катания, разположено близо до някои от

...
Летището в сицилианския град Катания, разположено близо до някои от
Коментари Харесай

Опасна жега: Летището в Катания остава затворено

Летището в сицилианския град Катания, ситуирано покрай някои от главните туристически забележителности в източната част на острова, остава затворено до сряда след пожар през вчерашния ден, съобщи Ройтерс. 

Пожарът е избухнал късно нощес и в него няма потърпевши, посочи компанията оператор на авиовъзела. Пожарникарите съумели да овладеят пламъците към 90 минути, откакто били извикани, добави пожарната работа, която не уточни възможни аргументи или евентуална връзка с високите температури в района. 

Катания бе измежду няколкото италиански града, които през вчерашния ден оповестиха червен код за рисково високи температури, наред със столицата на Сицилия, Палермо, и третия по величина град на острова, Месина. 

Летището в Катания е петото по трафик летище в Италия за предходната година и най-голямото на острова. То постоянно се употребява от туристи, отправили се към забележителности като вулкана Етна, Таормина, Сиракуза с останките й от древногръцки спектакъл и историческия ѝ център на остров Ортиджа. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР