Летище София е отворено и работи въпреки силния вятър, обяви

...
Летище София е отворено и работи въпреки силния вятър, обяви
Коментари Харесай

Летище София работи въпреки силния вятър

Летище София е отворено и работи макар мощния вятър, разгласи за TravelNews Росен Бъчваров, шеф „ Връзки с обществеността “ на аерогарата. Засега няма анулирани или пренасочени полети. Всички самолети кацат и изхвърчат на летището.

Заради мощния вятър, през вчерашния ден бяха пренасочени четири пътнически полета за кацане в Пловдив, шест в Букурещ и един в Солун.

В областите Враца, Монтана, Ловеч, Габрово и Велико Търново е разгласен червен код за заплаха от мощен вятър, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В тези области се чака поривите напразно да доближат до 35 метра в секунда (до 126 км/ч). За цялата страна предизвестието е за плевел южен вятър - фьон.
Оранжев код е в действие областите София, Софийска, Видин, Търговище, Разград, Кърджали и Хасково, където поривите напразно ще са до 29 метра в секунда (до 104 км/ч). В област Видин има предизвестие от втора степен и за обилни превалявания до 25 - 30 литра на квадратен метър.

В останалите 16 области на страната предизвестието за през днешния ден е от първа степен - жълт код, с пориви напразно до 20 метра в секунда (72 км/ч).

В петък ще е облачно, а вятърът ще отслабва. Валежите последователно ще обзет по-голямата част от страната и следобяд температурите ще стартират да се намаляват. Вечерта във високите западни полета дъждът за малко ще премине в сняг. През почивните дни ще остане най-вече облачно, а  температурите мъчно ще надвишават 10 градуса. На доста места ще има превалявания най-вече от дъжд, като в по-високите елементи на Западна България и планините ще вали и сняг. През първите дни от новата седмица ще остане по-често облачно с превалявания от дъжд и сняг.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР