Летище Балчик е затворено заради разбилия се там вчера двуместен

...
Летище Балчик е затворено заради разбилия се там вчера двуместен
Коментари Харесай

Прокуратурата в Добрич образува производство за разбилия се на летище Балчик самолет


Летище Балчик е затворено поради разрушилия се там през вчерашния ден двуместен аероплан. При случая почина водачът на летателната машина.
Окръжната прокуратура в Добрич е образувала досъдебно произвеждане по случая, заяви окръжният прокурор Пламен Николов. Той посочи, че следствените дейности са почнали незабавно след произшествието, само че главният оглед ще бъде осъществен през днешния ден.
Разследването се поема от следовател от Националната следствена работа. Магистратите ще работят взаимно със звеното за следствие на авиационни катастрофи към Министерството на превоза. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, както и техническа на машината, добави окръжният прокурор.
Летище Балчик, което е военно, само че обслужва и цивилен полети, ще може още веднъж да действа след привършване на огледа и пренасяне на останките от самолета.
Загиналият 52-годишен водач е притежател на летателната машина и предприемач от Варна, заяви още прокурорът.
Николов съобщи, че е разпоредил да се прегледа летателната брошура на водача, с цел да се откри какъв опит е имал той – къде е придобил дееспособност, кой го е обучавал, къде се води на доклад и други Към правосъдното произвеждане ще бъде приложена и техническата документи на самолета./Дарик
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР