Летищата в София и Бургас бяха отличени с призови места

...
Летищата в София и Бургас бяха отличени с призови места
Коментари Харесай

Две български летища спечелиха приз за най-бързо нарастващ трафик на пътници в Европа

Летищата в София и Бургас бяха отличени с призови места от международното онлайн издание за авиационни вести и разбори anna.aero. Те са преди всичко в две от категориите за най-бързо възходящ трафик измежду летищата в Европа.

Столичната аерогара беше отличена за най-бързо възходящ трафик в категорията от 3 до 5 милиона пасажери. Увеличението е с рекордните 22% на пътувалите през 2016 година Полското летище в Краков остана на втора позиция.

Бургаската аерогара зае първо място за най-бързо възходящ трафик в категорията от 2 до 3 милиона пасажери. И при него растежът за 2016 година е 22%, като зад него, единствено с 0.1% по-малко, остана летището в Тбилиси.

Берлинското летище " Шьонефелд " е номер едно в категория над 10 млн. пасажери, а турското " Орду-Гиресун " е първо измежду тези от 100 хиляди до 1 млн. пасажери.

Победител измежду летищата с най-вече нови направления е " Шьонефелд " в Берлин, където за една година за разкрити 23 нови линии. Аерогарата в Барселона е номер едно в класацията за открити нови полети на дълги дистанции.

Летището в съветския град Казан пък е водач по най-вече нови самолетни компании, които стартират да летят от него. Най-натовареното летище съгласно класацията е парижкото " Шарл де Гол ", което печели наградата за четвърта поредна година.

Престижните годишни награди " Еuro Annies " се раздават за осма поредна година. Те се присъждат след разбор на резултатите на повече от 350 летища в цяла Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР