Летищата в Берлин, Бремен и Хамбург съобщиха, че търговски полети

...
Летищата в Берлин, Бремен и Хамбург съобщиха, че търговски полети
Коментари Харесай

Стачка отмени полетите от и за няколко летища в Германия

Летищата в Берлин, Бремен и Хамбург оповестиха, че търговски полети няма да изхвърчат в понеделник заради стачка на профсъюза Verdi поради заплащането на нощните смени, предава Reuters.

" Поради предупредителната стачка на чиновниците от контрола за сигурност на въздухоплаването, през днешния ден, 13 март, няма да има търговски излитания от BER. Входящите полети също могат да бъдат наранени “, коментират от летището в Берлин на уеб страницата си.

Летището в Хамбург разгласи, че идващите полети може да бъдат забавени или анулирани. В Бремен няма да има никакви полети.

Verdi прикани чиновниците по сигурността да стачкуват на летището в Берлин заради разногласия по отношение на заплащането на промените през нощта, почивни дни и публични празници, които не престават от години.

Това е последната от поредност от стачки и митинги, които засегнаха огромни европейски стопански системи, в това число Франция, Англия и Испания, защото по-високите цени на храните и силата събориха приходите и виталния стандарт след пандемията от COVID-19 и войната в Украйна.

Засега стачката не се отразява на разписанието на полетите от Летище София до Германия, както и назад, съобщи сътрудник на " Фокус " от Франкфурт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР