Лесли Браун, най-възрастната жителка на САЩ, почина на 114-годишна възраст

...
Лесли Браун, най-възрастната жителка на САЩ, почина на 114-годишна възраст
Коментари Харесай

Най-възрастната жителка на САЩ почина на 114 години

Лесли Браун, най-възрастната жителка на Съединени американски щати, умря на 114-годишна възраст в град Кливланд хайтс в щата Охайо във вторник, осведоми Асошиейтед прес.

Агенцията се базира на известие на фамилията на дълголетницата. Браун е родена през 1904 година в щата Джорджия и израснала във плантация. Тя е една от 12-те деца в фамилията и се реалокира в Кливланд със фамилията си, когато е била на 18 години. Омъжва се четири години по-късно и има три девойки и две момчета. Нейният брачен партньор Робърт Браун умира през 1991 година.

През последните години от живота си Лесли живеела при една от трите си дъщери.

През 2013 година Лесли Браун съобщи, че Божия воля е това, че е живяла толкоз дълго. Нейните близки изясняват дълголетието й с обичаната й храна - сладките картофи батати, които са много известни в Съединени американски щати.

" О, не знам. Много от тях споделят, че това е тъй като ядох доста сладки картофи, само че не мисля, че това е всичко. Не знам, Божията воля е ", - сподели тя пред WJW-TV, когато чества 109-ия си рожден ден.

Лесли Браун стана най-възрастната жителка на Съединени американски щати на 9 май 2018 година, когато на 114-годишна възраст се спомина предходната рекордьорка - Делфин Гибсън
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР