Леонардо ди Каприо беше смятан за фаворит за номинация за

...
Леонардо ди Каприо беше смятан за фаворит за номинация за
Коментари Харесай

Леонардо ди Каприо и изплъзващия се Оскар: Защо престижните награди обърнаха гръб на актьора?

Леонардо ди Каприо беше считан за любимец за номинация за най-хубав артист на Оскарите през 2024 година за работата си във кино лентата на Мартин Скорсезе " Убийците на цветната луна ", само че изненадващо той не получи такава.

Широко публикувано е мнението, че Лео евентуално е бил на 6-то място в процеса на гласоподаване и евентуално просто е пропуснал номинация за работата си. Колегите му от  " Убийците на цветната луна ", една от най-мащабните и влиятелни продукции на миналата година, не се интересуват от аргументите за този пропуск и показват възмущението си от отношението на Академията за кино изкуство и просвета, която организира наградите Оскар.

2 months ago i thought it’d be impossible for Leonardo DiCaprio to not receive an Oscar nom for his powerhouse performance in Killers of the Flower Moon but boy was i wrong…
— hello there, max (@MaxNevermindMe)
Актрисата Лили Гладстоун, която си партнира с Ди Каприо във кино лентата, в ролята на индианката Моли Бъркхарт, и режисьорът Мартин Скорсезе получиха номинации в съответните категории, само че макар това споделиха искрено мислите си по отношение на пренебрежението на Академията. Лили сподели пред Variety, че родителите ѝ са разчувствани от нейната номинация, само че са смутени от това, че Лео не е бил даже почетен с номинация.

„ Те бяха гневни “, сподели актрисата. „ Той беше първият, който ми изпрати поздравления, с пукащи конфети. Казах му какъв брой сме смутени всички. Моята номинация е равна на неговата. Нямаше да мога да направя това, което направих, без неговата благотворителност като артист и като човек. ”
                             

Мартин Скорсезе също не скри огорчението си.  " Проклети да са Оскарите. Той (Леонардо ди Каприо) стигна толкоз надалеч в сложността на характера на героя си, който е бил толкоз слаб и предразположен, правил е неописуеми неща, само че също по този начин е обичал жена си. Лео пресъздаде храбро този облик, само че хората просто не желаят да му го признаят " , сподели режисьорът, допълвайки че Академията някой ден ще се разкрайва за пропуща си.
                             

Добре осведомените с историята на Оскарите и креативния път на Ди Каприо ще се сетят, че това не е първият случай, в който актьоът от холивудската А-листа е подценяван от филмовата академия в Съединени американски щати. Макар и да е считан за един от най-великите артисти на своето време и да има поредност от запаметяващи се и приети от феновете и рецензията функции, той не е получавал номинации за доста от своите значими функции и е печелил " Оскар " единствено един път - за присъединяване си във кино лентата " Завръщането " от 2015 година

Най-престижните награди в киното ще бъдат раздадени на гала на 10 март. Макар и от блестящото събитие да ни дели повече от месец, номинациите към този момент станаха мотив за множество полемики. Освен Леонардо ди Каприо в конкуренцията изненадващо липсват имената на актрисата Марго Роби и на режисьорката Грета Гъруиг, които работиха по касовия шлагер на 2023 г.  " Барби ". Това разгневи както артистът Райън Гослинг, по този начин и доста от феновете на лентата.
 Милите моменти на Леонардо ди Каприо и родителите му на аления килим  Милите моменти на Леонардо ди Каприо и родителите му на аления килим  Милите моменти на Леонардо ди Каприо и родителите му на аления килим  Милите моменти на Леонардо ди Каприо и родителите му на аления килим
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР