Леонардо да Винчи може да се похвали като основоположникът на

...
Леонардо да Винчи може да се похвали като основоположникът на
Коментари Харесай

Кой вдъхновява Леонардо да Винчи към изкуството

Леонардо да Винчи може да се похвали като основоположникът на италианския подем. Неговите произведения не престават да се считат за неповторими и неповторими по рода си. Любопитен факт е, че преди той да стартира своето творчество и да изрисува „ Тайната вечеря “, в Боянската черква към този момент има такава творба, изпреварвайки го с към 200-250 години. Обратно на този талантлив създател, дано обърнем внимание на фамилията му, чийто корени могат да бъдат проследени до Испания и Мароко.

Неговият дядо Антонио да Винчи несъмнено е повлиял за образуването на гения и е съумял да покаже една характерна част от света, която мъчно би могла да се забележи в Тоскана. Като търговец, който постоянно пътувал до двете страни, Антонио имал добре построена комерсиална мрежа и можел да опознае по-подробно арабската просвета и ислямския свят. Повечето му истории са записани на пергаменти, а в тях Антонио е съумял да вдъхне живот на един друг цветен и другоземен свят. Най-вероятно дребният Леонардо е имал опция да ги прочете, а откакто и други негови предшественици са живели в Барселона, кръгозорът му в действителност е станал малко по-широк.

За животът на създателя дава отговор точно Антонио. Негова е отговорността да го впише в кметството, когато се ражда на 15 април 1452 година и единствено 5 години по-късно се оказва, че дядото заплаща налог за дребния Леонардо, тъй като живеят в неговата фамилна къща. Бъдещият създател тогава към момента се е считал за нелегално дете на Сер Пиеро и Катерина. Макар и възрастният аставник да извършва главната роля във възпитанието, не би трябвало да забравяме, че през 1427 година декларира, че е на 56 години, не има къща и няма никаква специалност.

 gettyimages-587488436-594x594

Предишният път е заявил, че има земя, която не може да бъде обработвана. Практически всякога, когато Антонио да Винчи е трябвало да заплаща такси, той е позабравял някои качества на владенията си. Не би трябвало обаче да го жалим, той непрекъснато е имал задоволително курсове за обмяна на артикули, а през 1402 година е записал, че е съумял да направи невероятна договорка с търговците, продавайки пипер, оцветелите за плат и кожи. Само две години по-късно Антонио към този момент събирал таксите на италианските търговци от името на своя братовчед Фросино – достойнството е връчена от името на крал Мартин от Арагон.

В архивите ще се появи и друга информация като кодекса за търговия, участват няколко машини за корабоплаване, които са създадени от хората в Майорка, както и потребна информация за своите наследници – търговци. В дневника си, старецът с търговски усет написал, че теченията на Испания са доста по-силни, в сравнение с на всички места другаде. И една от най-важните функции е, че завръщащият се странник постоянно имал какво да опише на своя внук. Според професора Карло Вече, някои картини като „ Покръстването на Исус “, където на заден декор може да се забележи пустинята, а в далечината остават силуети на планини, е била въодушевена точно от тези истории за един различен свят.

 gettyimages-587488556-594x594

Същото важи и за картината „ Благовещение “. Професорът счита, че точно Антонио е съумял да изрисува най-красивите картини във фантазията на момчето, употребявайки разнородни истории и прекарвания. Освен това момчето е имало опция да опознае друга просвета, както и да следи предмети от ориента, които в други елементи на Европа към момента били особена необичайност. Всичко останало е към този момент история.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР