Lenovo Group обяви резултатите си за третото финансово тримесечие, приключило

...
Lenovo Group обяви резултатите си за третото финансово тримесечие, приключило
Коментари Харесай

lenovo отчете най-високи приходи от четири години насам

Lenovo Group разгласи резултатите си за третото финансово тримесечие, завършило на 31 декември 2018 година. Компанията регистрира най-високите доходи на групата от четири години насам, възлизащи на $14 милиарда, което е нарастване с 8,5% на годишна база (12.8% на годишна база, без да се взема поради въздействието на валутните колебания). Lenovo Group записва и забележителна облага преди данъчно облагане на стойност 350 млн. $ (увеличение със 133%/+$200 млн. по отношение на миналата година). Това е исторически връх за компанията, като растеж се следи във всички посоки на бизнеса.

Нетната облага на групата е в размер на 233 млн. $ за финансовото тримесечие, което съставлява съществено усъвършенстване на фона на чистата загуба от 289 млн. $ през аналогичното тримесечие на миналата финансова година. Основната облага на акция през третото фискално тримесечие възлиза на 1.96 US цента или 15,35 HK цента.



" Когато тръгнахме по пътя към „ Интелигентна промяна “, задачата ни бе да възстановим, а по-късно и да ускорим темпото на развиване на бизнеса на Lenovo, като в това време осигурим на нашите клиенти и сътрудници най-хубавите смарт технологии като " Internet of Things " (IoT), интелигентна инфраструктура и умни отвесни решения. Направихме и освен това – нашите мощни страни и позиционирането ни като водеща световна софтуерна организация през днешния ден е устойчиво одобрено. Радвам се, че Lenovo опровергава актуалните трендове в промишлеността. Ние сме постоянни, отчетохме рекордни резултати през това тримесечие и ставаме все по-силни ", разяснява Ян Юенцин, ръководител и основен изпълнителен шеф на Lenovo.

Общ обзор на бизнес представянето

Групата за интелигентни устройства (Intelligent Devices Group/IDG) регистрира рекордни доходи и облага. Трето следващо тримесечие растежът на приходите е с 6,2% на годишна база до и доближава до 12,4 милиарда $.

През тримесечието Групата за лични компютри и смарт устройства (Personal Computer and Smart Devices Group), част от Intelligent Devices Group, регистрира доходи на стойност 10,7 милиарда $, което е нарастване с 11,6% на годишна база и ускоряване на темпото на напредък по отношение на предходното тримесечие. Приходите от лични компютри записват растеж с 16% на годишна база, изпреварвайки представянето на пазара с над 17 пункта. Маржът на облагата преди данъчно облагане също се е подобрил с 1% пункт. Lenovo резервира позицията си на неоспорим международен водач в продажбите на лични компютри с рекорден пазарен дял от 24,6%. Благодарение на фокуса върху премиум и бързоразвиващите се сегменти, приходите от продажби на работни станции, тънки и леки устройства и AR/VR устройства, изпревариха темповете на напредък на пазара с над 30 пункта, гейминг компютрите – с 16 пункта, а Chromebook – с над 220 пункта.

Групата за мобилен бизнес (Mobile Business Group/MBG), част от IDG, записва първата си световна облага от придобиването на Motorola през октомври 2014 година. Този триумф се дължи на умелото осъществяване на тактиката на Lenovo за понижаване на разноските, усъвършенстване на продуктовото портфолио и фокусиране върху основните пазари.

Data Center Group/DCG записва пето следващо тримесечие напредък на облагата (маржът на облагата преди данъчно облагане е с 3,6 % пункта по-висока на годишна база) на фона на 31% нарастване на приходите до 1,6 милиарда $. Всъщност, DCG регистрира растеж на приходите на годишна база във всички географски райони, свързан от трицифрения напредък в Северна Америка и двуцифреното нарастване в Азиатско-тихоокеанския район, Европа, Близкия изток, Африка и Латинска Америка. Партньорството с NetApp, който към този момент работи интензивно в Китай, още повече ще укрепи портфолиото и ще разшири опциите за бизнес. Hyperscale още веднъж способства съществено с трицифрен напредък на приходите, а Software Defined Infrastructure (SDI) регистрира близо 70% нарастване на приходите на годишна основа. Групата освен остава #1 в ТОП500 на суперкомпютрите в международен мащаб, само че и усилва преднината си.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР