Лекарствата срещу COVID-19 са голям пробив, но ваксината е безалтернативна.

...
Лекарствата срещу COVID-19 са голям пробив, но ваксината е безалтернативна.
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Лекарствата против COVID-19 са голям пробив, но ваксината е безалтернативна

Лекарствата против COVID-19 са огромен пробив, само че имунизацията е безалтернативна. Това разяснява проф. Георги Момеков от Българското научно сдружение по фармация.

Припомняме, че в края на предходната седмица зам.-здравният министър доцент Георги Йорданов заяви, че България е договорила и е подготвена да внесе новите две особено създадени за битка с ковид медикаменти. Единият препарат е създаден от Pfizer, другият от Merck. От двата препарата ще получим общо 50 000 опаковки.
Проф. Георги Момеков чака имунизациите да дадат защита против " Омикрон "
Председателят на Българското сдружение по фармация проф. Георги Момеков съобщи, че имунизациите носят доста преимущества и се модифицират б...
Прочети повече
„ Едното лекарство е подадено за регистрация, а за другото данните към момента се преглеждат. Така или другояче е хубаво, че се взимат ограничения превантивно. Това са първите медикаменти, които са характерно създадени за COVID-19 и могат да се пият през устата при леко болен пациент ”, сподели проф. Момеков.

По думите му медикаментите ще бъдат обезпечени за хората, при които те ще бъдат най-полезни.

Попитан скъпи ли ще са медикаментите, той отговори, че по индиректни данни те ще бъдат доста скъпи – към няколко стотин лв..

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР