Лекарствата са били укрити в макари с прежда41 049 лекарствени

...
Лекарствата са били укрити в макари с прежда41 049 лекарствени
Коментари Харесай

Над 40 000 таблетки с наркотични вещества са заловени на МП Капитан Андреево

Лекарствата са били укрити в макари с прежда

41 049 лекарствени таблетки, съдържащи субстанции от Списък III на Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични, откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, оповестяват от Агенция " Митници ".

На 24.09.2022г. на пункта идва лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували водач и двамата му спътници - всички български жители. Пътниците заявили, че придвижват кашони с бобини с прежда. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която се открива, че кашоните са цялостни със 72 макари (бобини) с прежда/конци, навити на пласмасови шпули. Декларирана стока е пролъчена с рентген. При последвалия физически надзор се открива, че в 48 бобини с прежда от общо 72-те са укрити блистери на 6 типа медикаменти, съдържащи упойващи и психотропни субстанции. Блистерите били увити върху шпулите под конците и единственият метод да се доближи до тях бил посредством разсичане на влакната.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

На единия от пасажерите е повдигнато обвиняване.

Медикаменти като арестуваните се оферират и легално, само че са под специфичен надзор. Правят се опити да се трафикират за да бъдат осъществени на черния пазар в Европейски Съюз. Това е най-големият случай от този вид медикаменти, оголен от митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево през 2022 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР