Лекарското съсловие е изненадано от заявката на здравния министър проф.

...
Лекарското съсловие е изненадано от заявката на здравния министър проф.
Коментари Харесай

От БЛС изненадани от заявката на здравния министър за отпадане на медицинските бележки за ученици

Лекарското съсловие е ненадейно от поръчката на здравния министър проф. Христо Хинков, че се възнамерява отпадане на медицинските бележки, с които се извиняват отсъствията на учениците. Това излиза наяве от позиция на Българския лекарски съюз, публикувана след изявление на министър Хинков, в което той твърди, че от съсловната организация са изразили кардинална поддръжка за готвената смяна.

Да се анулират медицинските бележки за учениците и вместо тях родителите да дават в учебно заведение амбулаторния лист от прегледа на детето – това предложение е отправило здравното министерство до просветителното ведомство и до сдружението " Информационно обслужване ", заяви в ефира на бТВ министър Хинков.

По думите му от Лекарския съюз са дали кардинално единодушие, чака се предлагането да бъде приключено в най-скоро време. От Лекарския съюз оповестиха, че са разбрали за концепцията от телевизионния екран и не са изразявали такова единодушие.

Подобна смяна повдига доста въпроси, измежду които: Каква част от " сензитивната " информация за здравословното положение на ученика, съдържаща се в амбулаторния лист, ще постъпва в учебно заведение и кой ще има достъп до нея? С каква нормативна смяна ще се вкара това и в какви периоди? Какво се случва с отсъствията на децата, лекувани в лечебните заведения? Как ще се упражнява надзор? И не на последно място да чакаме ли скоро да отпаднат болничните листове?, показват от съсловната организация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР