Лекарка от Спешна помощ написа емоционален пост по повод разразилите

...
Лекарка от Спешна помощ написа емоционален пост по повод разразилите
Коментари Харесай

Лекарка от Спешна помощ изригна след смъртта на колегата си, починал от COVID-19

Лекарка от Спешна помощ написа прочувствен пост във връзка разразилите се в обществените мрежи клюки, че умрелият й сътрудник доктор Юлиян Стамов в действителност е имал онкологично заболяване и на процедура това е била причина за гибелта му.

За минути прочувственото й обръщение бе споделено от десетки консуматори:

„ Казвам се доктор Десислава Кателиева и съм създателят на постовете за гибелта на инфектираните си от КОВИД 19 сътрудници. Познавах персонално доктор Юлиян Стамов и доктор Нели Пандова. Те бяха невероятни експерти и хора! Те не заслужават спор в обществените мрежи и медиите по тематиката: „ Истина или Лъжа е, че те починаха от КОВИД 19? “ Този спор е фиктивен от уеб сайтове за подправени вести, в които ухилени самодоволни хора с подправени профили в обществените мрежи се гаврят с паметта на сътрудниците ми. Махнете си мръсните ръце от паметта на тези чисти хора.

Намерете си друга плячка. Трагични детайлности за умрелия от COVID-19 доктор от Спешна помощ Има няколко рискови места на които можете да се болестите с КОВИД 19 – на всеобщи сбирки /мачове, нощни заведения, празненства, спортни надпревари, сбирки/, в лечебни заведения,на работното си място, при дълги пътувания и в фамилията.

Колегите ми се разболяха на работното си място в болничното заведение, спасявайки живота на пациентите си, а не на стадиона, на круиз или в дискотеката. Заразиха и фамилиите си. Влизате в кабинетите ни, отваряйки вратата със салфетка и с ръкавици и не смеете да седнете на стола от боязън да не се болестите. Колегите ми прекарват в тази среда по 12 часа, а някой и по няколко седмици.Често пъти сами си чистят и дезинфекцират кабинетите, отделенията и колите за спешна помощ, тъй като не доближават хора. Търсите доктор с мотив и без мотив, като от време на време се преглеждате в няколко лечебни заведения в границите на един ден с цел да съберете повече отзиви. Преминавате към разпра, когато се наложи да почакате, без значение,че виждате какъв брой сме претрупани. Моите сътрудници потърсиха помощ непосредственно преди да се влошат, даже се самолекуваха, с цел да не претоварят системата. Да,те имаха и съпътстващи болести като всички вас, само че можеха да остареят с тях. Те обичаха Живота и все пак го изгубиха поради вас!

Не напуснаха,не се скриха в домовете си, като вас!Те бяха в колата за спешна помощ, в кабинета, в отделението, като стотици мои други сътрудници сега. Постовете написах не с цел да прибавям непотребен трагизъм в така и така трагичната конюнктура.Написах ги от почитание и с доста тъга, тъй като съм един от тях, редови войник който се среща към този момент четвърти месец очи в очи с болестта. Написах ги като предизвестие към сътрудниците си, да се пазят Написах ги като зов за помощ, който няма кой да чуе! Към дата 4.07. в България има инфектирани от КОВИД-19 158 лекари, 163 сестри, 75 санитари, 5 фелдшери и 44 различен немедицински личен състав. Общо 445, от които 4 лекари и 1 фелдшер изгубиха Живота си. Стотици се лекуват, като някои минаха и минават през пъкъла на интензивните отделения, стотици носят последствията на провалите от заболяването като дихателна непълнота, депресии и така нататък

Не се знае по кое време ще спре тази пандемия, докога ще има пикове и какъв брой талази ще има през идващите месеци, а за какво не и години. Истинските пандемии от Средновековието са продължавали години… Бясна съм от ширещата се долнопробност и преднамереност към нас, медиците, които се излагаме на риск, които се разболяваме и от време на време губим Живота си за пациентите си. Това е неприемливо, това е еднакво на подигравката на Ди джей КОВИД-19 в чалготеката в Благоевград. Спрете с клеветите и лъжите, в случай че не сте задоволително хора с цел да изкажете съболезнования, да засвидетелствате почитание, най-малко млъкнете!

/blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР