Лекарите в Обединеното кралство бяха предупредени за възможна епидемия от

...
Лекарите в Обединеното кралство бяха предупредени за възможна епидемия от
Коментари Харесай

По-опасно от коронавирус: има заплаха от разпространение на камилски грип

Лекарите в Обединеното кралство бяха предизвестени за допустима зараза от " камилски грип ", с който почитателите могат да се заразят, до момента в който пътуват до Катар за Световното състезание, пише The Sun.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство прикани лекарите да следят хората, които се оплакват от висока температура и затруднено дишане. Феновете, които пътуваха до Катар за Световното състезание по футбол през 2022 година, бяха посъветвани да не допират и да не яздят камили, защото могат да пренесат камилски грип.

Повече от 1000 души са умряли от камилски грип или Близкоизточен респираторен синдром (MERS) през последните години.

И в този момент броят на случаите може да нарасне заради големия брой почитатели, които се стекоха в Катар за Световното състезание и може да са влезнали в контакт с камилите.

Камилският грип (MERS) е доста по-смъртоносен от Covid-19, като повече от една трета от хората, заразили се с него, умират, спрямо по-малко от 4% от тези, които го получават. А против " камилския грип " няма ефикасна ваксина.

В осведомителна записка, изпратена от Агенцията за здравна сигурност, се споделя: „ Лекарите и екипите за публично опазване на здравето би трябвало да бъдат изключително бдителни за опцията от MERS при пасажери, които се връщат от Световното състезание по футбол “.

Камилският грип или Близкоизточният респираторен синдром може да се хване при непосредствен контакт с камили или посредством консумация на непастьоризирано камилско мляко. Може да се предава и от човек на човек. Два случая към този момент са докладвани в Катар тази година и двата случая са били в контакт с камили.

Някои, които се заразяват, не демонстрират признаци, само че други страдат от тресчица, кашлица, затруднено дишане, диария и повръщане.

Преди Световното състезание през 2022 година английските лекари означиха също осем болести, с които почитателите евентуално ще се заразят, до момента в който пътуват до Катар: това са ковид, маймунска шарка, камилски грип, морбили, хепатит А, хепатит В, диария, както и малария, тресчица от денга, бяс.

Язденето на камила е известно развлечение в Катар както измежду локалните, по този начин и измежду туристите. Освен това по време на международното първенство в Катар се организира и конкурс за хубост с камила. Популярно събитие, което притегля хиляди фенове и което може да притегли задгранични туристи.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР