Лекарите в болницата в Пазарджик продължават да се борят за

...
Лекарите в болницата в Пазарджик продължават да се борят за
Коментари Харесай

Лекарите продължават да се борят за живота на 14-годишното момче, премазано от футболна врата

Лекарите в болничното заведение в Пазарджик не престават да се борят за живота на 14 годишния Михаил. Заради тежкото положение, в което е доведен в болничното заведение, той е подложен в медикаментозна кома. Площадката, където са играли децата е общинска. От общината настояват, че тя е била безвредна. Роднините обаче имат радикално противоположна версия, съобщи БТВ.

Пострадалият 14 годишен Михаил играел футбол от няколко години в локален клуб. В понеделник следобяд дружно с другари от квартала идват да поритат топка на площадката. Момчето е затиснато пред очите на приятеля си, който споделя, че Михаил се люлеел на вратата.

Децата описват, че са играли на това място доста постоянно и преди. Вратите обаче в никакъв случай не били заварени, описват децата.

След случая момчето е признато в болница в тежко положение, с черепно-мозъчна контузия.

„ В момента го извеждаме от медикаментозната кома и се опитваме да го накараме да диша независимо ”, изясни доктор Живко Динев.

Веднага след случая футболните порти са заварени. От общината настояват, че постоянно правили инспекция на оборудванията, последната е от преди две седмици и площадката била безвредна.

Служител в Община Пазарджик, изясни, че шпилките са били извадени – от пробване на мощ и опити да се извърнат или реалокират.

Роднините на потърпевшото момче обаче имат радикално друга версия. Молят се Михаил да се възвърне и желаят наказване за виновниците. Дядото на потърпевшото момче, съобщи, че в случай че ако има опция ще се стигне до съд.

След случая полицията разпореди всички детски и спортни площадки в региона да бъдат подложени на инспекция за сигурност.

Заради случая прокуратурата образува досъдебедно произвеждане, търси се кой е виновникът за случая.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР