Лекарите трябва да имат право да избират дали да напишат

...
Лекарите трябва да имат право да избират дали да напишат
Коментари Харесай

Лекари искат да избират сами електронни или хартиени рецепти

Лекарите би трябвало да имат право да избират дали да напишат електронни или хартиени предписания по отношение на самия пациент. Това съобщи по Нова телевизия доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор. Тя изясни, че цялата информация за лекуването по този начин или другояче влиза в електронното досие на пациента. За сметка на това има пропуски в системата, за които не е помислено.

Един от проблемите е с медикаментите, които се подготвят в самите аптеки, тъй като съставките не са включени в листата за медикаменти, които се изписват с електронна рецепта. Няма и по какъв начин да се отразят употребяваните лекарства при посещаване в дома, сподели доктор Николова.

Според нея има и проблем с персоналните данни, в случай че се одобри концепцията за издаване на рецепта през мобилен телефон. Д-р Николова обърна внимание и на това, че доста пациенти, изключително възрастни не могат да видят даже какво им се изписва. Важно е жълтите и зелените предписания, с които се изписват опиати и наркотични субстанции, да са електронни, а за това не се приказва, сподели още доктор Гергана Николова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР