Лекарите са открили, че американският сенатор-републиканец Джон Маккейн има глиобластом

...
Лекарите са открили, че американският сенатор-републиканец Джон Маккейн има глиобластом
Коментари Харесай

Сенатор Джон Маккейн чу страшна диагноза от лекарите, остават му броени месеци живот

Лекарите са разкрили, че американският сенатор-републиканец Джон Маккейн има глиобластом — фаза на нападателен мозъчен израстък, оповестява CNN. Според данните на изданието, изумената част от тялото е била отстранена и в този момент политикът ще би трябвало да се подложи на редица процедури за възобновяване. От офиса на Маккейн са удостоверили информацията и са отбелязали, че сенаторът се намира в положително въодушевление и продължава да усъвършенства своето положение в своя дом.

Напомняме, че по-рано известният сенатор и републикански политик се подложи на хирургична намеса в клиника в Аризона. Лекарите тогава са отстранили съсирек в лявото му око.

В известието на Mayo Clinic във Финикс (щата Аризона), където е направена интервенцията на Маккейн се споделя, че сенаторът и фамилията учат " разновидности за по нататъшно лекуване, което може да съставлява композиция от химиотерапия и облъчване ", предава Ройтерс.

Световните организации напомнят, че глиобластомата е най-честия и нападателен рак на мозъка. Без лекуване междинната дълготрайност на живота с глиобластом е няколко месеца, а при химиотерапия и облъчване - 15 месеца. Нерудко обаче някои пациенти живеят и до 2 години.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР