Лекарите познават от древни времена, а съвременната наука потвърждава, че

...
Лекарите познават от древни времена, а съвременната наука потвърждава, че
Коментари Харесай

Часът, в който се събуждате посрещ нощ, може да предвещава опасно заболяване

Лекарите познават от антични времена, а актуалната просвета удостоверява, че събуждането едновременно през нощта е сигнал за здравословни проблеми.

Прекарваме една трета от живота си в сън. Добрият сън е доста значим за вашето здраве и изцяло богатство. Това е време за възобновяване, съгласно лекарите здравословният сън може да забави процеса на стареене.

Всеки човек има собствен вътрешен часовник - времето, когато си ляга и когато се разсънва. Но какво се случва, когато стартираме да се разсънваме излишно едновременно през нощта?

Теория на Фън Шуй

Дори в античен Китай лекарите настояват, че човешкото тяло, постоянно събуждащо се в несъмнено време, осведоми главата за избран орган или положение на духа.

Ако имате компликации със заспиването или без основателна причина не можете да се отпуснете, нарасналото равнище на адреналин е отговорно. Това е хормон в човешкото тяло, изисква непрекъснато освобождение. Според Фън Шуй такова положение се приписва на човек, който би трябвало да вземе доста значимо решение.

През нощта жлъчният мехур създава горчива течност, която е от значително значение за храносмилането и усвояването. Постоянните събуждания сред 11:00 и 1:00 значат, че жлъчният мехур нервира нещо. Традиционната китайска медицина свързва това с възприятие на безпокойствие, безпокойствие и възмущение.

Проблемите със съня засягат и тези, които страдат от астма или други дихателни болести. Веднага след среднощ дишането става по-рядко, в сравнение с денем, по-малко О2 влиза в тялото и се отделя по-малко въглероден диоксид.

Когато човек заспи, тялото му продължава да работи. В доста ранните утринни часове телата ни се прочистват от токсините, които усвояват денем. Черният дроб е виновен за детоксикацията. Така че, в случай че сънят ви е нарушен от един до три сутринта, тогава би трябвало да обърнете внимание на положението на черния дроб.

Непрекъснат дискомфорт

Нашите дробове са движещата мощ зад пълненето на кръвта ни с О2. Те работят изключително интензивно от три до пет сутринта. Така че, в случай че се разсъните в толкоз ранен час, обърнете внимание на белите си дробове. Бъдете деликатни към себе си. Според статистиката най-често се случват инфаркти към 4 часа сутринта. Причината за това е, че кръвта става по-плътна и клетките й стартират да се слепват.

Между 5:00 и 7:00 тялото ни постепенно се пробужда и се приготвя за ежедневни действия. Какво се случва с тялото? Кръвното налягане още веднъж се покачва, пулсът се форсира и ние ставаме по-активни. Но в случай че по това време не се разсъните, с цел да бързате да работите, събуждането може да значи вашите чревни проблеми. Китайската медицина поучава да преразгледате живота си, да помислите за нещо значимо, да разберете какво е скъпо за вас. А останалите да си отидат без жалост.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР