Лекарите от ТЕЛК-Пловдив подават групова оставка. Причините са ниски заплати,

...
Лекарите от ТЕЛК-Пловдив подават групова оставка. Причините са ниски заплати,
Коментари Харесай

Лекарите в ТЕЛК-Пловдив подават оставки

Лекарите от ТЕЛК-Пловдив подават групова оставка. Причините са ниски заплати, огромен брой пациенти, които чакат документи за неработоспособност и дружно с това актове за нарушавания, наложени от Здравното министерство, съобщи Нова телевизия.

95% от лекарите имат намерение да подадат едномесечно предупреждение за овакантяване. Медиците би трябвало да заплащат от личния си джоб изплатени пенсии на пациентите, на които Националната лекарска комисия и Национален осигурителен институт са отменили със задна дата решенията за обезщетение.

Доктор Янко Лечев има шест ревизионни акта. Само за два от тях дължи 4000 лв.. Лекарите от ТЕЛК настояват, че процентът неработоспособност го дефинират по отношение на прегледа и документите, издадени от лечебните заведения. Нямат разумно пояснение за какво техните актове се ревизират от националната комисия.

Лекарите, които са на заплата от 600 лв., би трябвало да връщат хиляди левове, до момента в който тече обжалването на актовете в съда.

90% от лекарите в ТЕЛК са пенсионери, като няма нито един искащ млад експерт да заеме местата им. Това, за което те упорстват, е парите за пенсии на трудоустроените да не се изплащат преди да се произнесе Националната лекарска комисия.

Ако и този път Здравното министерство не чуе казуса им, след Нова година ТЕЛК- Пловдив ще затвори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР