Лекарите от Специализираната болница за активно лечение по детски болести

...
Лекарите от Специализираната болница за активно лечение по детски болести
Коментари Харесай

Лекари съветват родителите да не отлагат имунизациите на децата

Лекарите от Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф.Иван Митев " поучават родителите да съблюдават наложителния имунизационен календар, а отлагането на имунизация за децата да бъде единствено по медицински аргументи, след мнение на способените експерти. Това оповестиха от лечебното заведение в профила си във Facebook.

При пропуснати наложителни ваксини родителите да се извърнат към общопрактикуващия доктор за правене на проект за имунизация. Препоръчва се реимунизация на рисковите групи - бременни и родилки, допълниха от болничното заведение.

В лечебното заведение инфекцията беше потвърдена при две деца на възраст под една година, показаха още от болничното заведение. Коклюш е остро инфекциозно заболяване на дихателните пътища, породено от бактерията Bordetella pertussis.

Болестта се предава по въздушнокапков път. Основно възприемчиви към нея са дребните деца и подрастващите, само че може да визира и възрастни. Инкубационният интервал е една-две седмици след заразяването.

Клиничната картина се характеризира със суха кашлица, която последователно се ускорява, съпроводена от изнемощялост и нараснала телесна температура. Кашлицата придобива проходим темперамент с компликация за преодоляване.

По-рано през днешния ден основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев заяви за две умряли бебета след заразяване с коклюш. От началото на годината до през днешния ден случаите на заболели от коклюш в България са 205, добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР