Лекарите направиха пробив при сепсис с нов кръвен тест, който

...
Лекарите направиха пробив при сепсис с нов кръвен тест, който
Коментари Харесай

Пробив при сепсис като нов кръвен тест може „несъмнено да спаси животи“ от смъртоносна инфекция

Лекарите направиха пробив при сепсис с нов кръвен тест, който „ без подозрение може да избави животи “ от смъртоносната зараза.

Неинвазивният и на ниска цена тест употребява кръвни проби от пациенти, с цел да разпознава високи равнища на ДНК фрагменти, свързани със положението, единствено за 45 минути. Тества се за първи път в две лечебни заведения в Обединеното кралство.

Ако е сполучлив, може да се употребява за скрининг на пациенти за болестта, когато се появят признаци в незабавното поделение или в случай че положението им се утежни в болнично поделение. Лекарите могат да бъдат подкрепени да разпознават по-бързо най-болните пациенти и да реагират по-бързо, с цел да предотвратят бързото разболяване на някого.

Сепсисът, прочут още като отравяне на кръвта, е сложен за идентифициране и сега няма тест за диагностицирането му. Но без навременно лекуване може да докара до полиорганна непълнота и гибел. Всяка година в Обединеното кралство има 48 000 смъртни случая, свързани със сепсис, съгласно UK...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР