Лекари в болницата в Белоградчик излизат на протест. Причината е,

...
Лекари в болницата в Белоградчик излизат на протест. Причината е,
Коментари Харесай

Лекари в Белоградчик на протест

Лекари в болничното заведение в Белоградчик излизат на митинг. Причината е, че лечебното заведение е на път да затвори.

Болницата дължи пари

Здравното заведение има отговорности към компанията, която обезпечава медикаменти за болничната аптека. Ако сумата не бъде изплатена до вторник, следва запор на сметките. Освен това е допустимо и изземване на здравната инсталация и леглата.

Кредиторът отхвърли договаряния с кмета на общината

Покана за непринудено заплащане, запор на банковите сметки и призовка за наложително осъществяване, за осъществяване на списък са получени на 14 септември. Освен това ще бъде направена и оценка и изземване на здравна инсталация, техника и леглови фонд.

Болницата дължи на кредитора 311 153,81 лева

Ръководството на лечебното заведение навреме осведоми ръководителя на Общински съвет – Белоградчик Боян Минков за обстановката. Освен това от болничното заведение молят за незабавни ограничения във връзка със съществено финансово усложнение

Още през 2014 година болничното заведение е наказана да заплати паричното обвързване в размер на 284 770,74 лева

В уведомлението Боян Минков упорства принципалът на лечебното заведение да предприеме незабавни и неотложни дейности от неговата подготвеност. Освен това той желае да се откри решение и попречване закриването на болничното заведение. В момента лечебното заведение не разполагаа с финансов запас за погашение на задължението. С изземването на апаратурата и запорирането на сметките ни действително ще се спре цялата активност.

Болницата обслужва 24 000 души в четири общини. От нея е тръгнала кариерата на лекари като проф. Златарски, проф. Чирков и доста други.

Общите отговорности на лечебното заведение надвишават 1 млн. лева

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР