Лекари спасиха живота на близнаци, след вътреутробно кръвопреливане, съобщава БТВ.

...
Лекари спасиха живота на близнаци, след вътреутробно кръвопреливане, съобщава БТВ.
Коментари Харесай

Лекари направиха вътреутробно кръвопреливане на близнаци

Лекари избавиха живота на близнаци, след вътреутробно кръвопреливане, оповестява БТВ.

Мехмед и Мустафа са дълго чакани бебета. Родителите им са дружно от осем години, шест от които прекарват в битка за рожба. След няколко инвитро процедури Емине Арап забременява с близнаците. Тъй като дамата е с негативна кръвна група, медиците наблюдават положението ѝ още от началото на бременността. Около 28-та седмица излиза наяве, че бебетата са с тежка анемия поради резус несъответственост и при двата плода – положение, което се среща рядко и е животозастрашаващо. Налага се вътреутробно кръвопреливане.

Подобни процедури не са необичайност, в тази ситуация обаче особеното събитие е било, че бебетата са две, а не едно. Лекарите, помогнали са Емине, са доктор Даниел Георгиев, доктор Кристина Чачева и доктор Детелина Стоичкова.

„ Последният един месец беше може би най-труден, тъй като бяхме в очакване на малчуганите и като имаше проблеми, които бяха открити в болничното заведение, с помощта на този личен състав, където имат там в болничното заведение, всичко стана нормално”, показа бащата Мустафа Арап. Той пожела на лекарите, помогнали на фамилията му, здраве и наслада в живота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР