Лекари от Москва успяха , която е престояла там повече

...
Лекари от Москва успяха , която е престояла там повече
Коментари Харесай

Лекари извадиха монета от носа на пациент, престояла там 50 години

Лекари от Москва съумяха, която е престояла там повече от 50 години. Операцията е траяла час и половина, заяви на формалната си страница департаментът по опазване на здравето на Москва, предава РИА Новости.
59-годишен пациент е потърсил здравна помощ поради неспособност да диша през дясната ноздра в продължение на няколко месеца. Направената компютърна томография посочила, че тя е запушена от непознато тяло. Установено е било също деформиране на носната бариера.
 Частица от „ Лего “ се крие в носа на момче 2 години Частица от „ Лего “ се крие в носа на момче 2 години
Детска ръка от комплект „ Лего “ е излязла от носа на момче две години, откакто се заклещила там, заяви Би Би Си, съобщи...
След томографията пациентът се сетил, че като малко дете напъхал в носа си монета от 1 копейка, само че се изплашил и не споделил на майка си, а след това не запомнил за случая.
През годините към монетата в носа се е образувал конкремент с камениста компактност - ринолит.
Уточнява се, че през годините пациентът е имал усложнения с дишането, само че лекарите са подозирали, че става въпрос за деформиране на носната бариера. Сега актуалната техника е дала опция да се откри същинската причина за патологията.
След сполучливата хирургическа намеса мъжът е изписан от болничното заведение и още веднъж може да диша свободно. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР