Лекари от Mayo Clinic в САЩ посочиха ранните симптоми на

...
Лекари от Mayo Clinic в САЩ посочиха ранните симптоми на
Коментари Харесай

US лекари посочиха още ранни симптоми на COVID-19

Лекари от Mayo Clinic в Съединени американски щати показаха ранните признаци на ковид, предшестващи респираторни прояви на COVID-19, написа Daily Express.

По думите на учените, за болестта могат да алармират загубата на вкус, гаденето, повръщането и диарията. Лекарите обаче означават, че това не са най-разпространените признаци и те могат да продължат единствено един ден.

Уточнява се, че диарията и гаденето пораждат преди появяването на респираторните признаци. Специалистите напомнят, че гаденето може да алармира за редица други болести, като грип, мигрена, стомашно-чревно разстройство или меланхолия.

В случаите на COVID-19, гаденето ще бъде последвано от кашлица, температура, загуба на усет и аромат.

По-рано американски медици откриха нов необичаен, само че извънредно рисков признак на ковид, който е видян в няколко заболели от COVID-19 в Ню-Йорк. За два месеца медиците са записали три случая, при които при инфектираните с ковид пациенти развиват признак като кератит - инфектиране на роговицата.

По-късно инфекцията и при тримата се е популяризирала във вътрешните мембрани на очната ябълка, причинявайки ендофталмит.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР