Лекари от болницата в Горна Оряховица спасиха 67-годишна жена, ухапана

...
Лекари от болницата в Горна Оряховица спасиха 67-годишна жена, ухапана
Коментари Харесай

Пепелянка ухапа пенсионерка в Горна Оряховица

Лекари от болничното заведение в Горна Оряховица избавиха 67-годишна жена, ухапана от пепелянка. Инцидентът станал на 7 май, в региона на хижа " Божур " край железничарския град, оповестиха от управлението на болничното заведение.

" Бях тръгнала на разходка сама, снимах разцъфналите божури и по-късно продължих към пътеката, която води към манастира " Света Троица ", споделя пациентката, която е приета в болница в реанимация.

" По едно време почувствах убождане в глезена на левия крайник и взех решение, че нещо съм се одраскала. Когато погледнах надолу, видях навъртяна средноголяма кафява змия с шарки. Много се уплаших, незабавно се обадих на мой непосредствен и той ме закара до Спешна помощ, откъдето ме одобриха в отделението. Всичко се случи за към 50 минути, пристигнах доста уплашена тук, кракът ми стартира да се подува ", споделя още дамата.

Дежурна на промяна била доктор Емилия Кръстева, анестезиолог с дълготраен опит. " Пациентката пристигна уплашена, с ниско кръвно налягане и болки в левия гален, към този момент беше получила зачервяване и оток на ухапаното място, изясни доктор Кръстева. " Веднага приложихме противозмийски серум, противотетаничен серум, обработихме раната от захапване, мониторирахме я и назначихме медикаментозна терапия. След консулт с токсиколога доктор Виолета Пашова и по изложение на потърпевшата, считаме, че е имала контакт с пепелянка ", споделя лекарката.

В момента дамата е нормализирана, а отокът на ухапания крайник постепенно понижава. По думите на доктор Кръстева, годишно в отделението постъпват един или двама пациенти, ухапани от змии. Лекарите предлагат да се внимава при разходки измежду природата, изключително в захрастени и неокосени зони, да няма открити сектори на тялото, да се употребяват гумени ботуши или високи затворени обувки поради влечуги и кърлежи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР