Лекар на 89 години от Роуд Айлънд, САЩ, е постигнал

...
Лекар на 89 години от Роуд Айлънд, САЩ, е постигнал
Коментари Харесай

Лекар защити докторска степен по физика на 89 години

Лекар на 89 години от Роуд Айлънд, Съединени американски щати, е постигнал цел, за която работи две десетилетия и мечтае съвсем цялостен живот - да получи докторска степен и да стане физик , съобщи Асошиейтед прес.

Манфред Щайнер неотдавна е защитил сполучливо своята дисертация в университета " Браун " в Провидънс. Възрастният мъж цени доста докторската си степен, тъй като постоянно я е желал и е преодолял здравословни проблеми, които биха могли да провалят следването му.

" Въпреки всичко съумях и това беше най-удовлетворяващият миг в живота ", споделя Манфред Щайнер.

Като младеж във Виена Щайнер е въодушевен да стане физик, откакто прочита за Алберт Айнщайн и Макс Планк. По това време младежът се възхищава на прецизността на физиката.

След Втората международна война обаче майка му и чичо му го поучават, че медицината е по-добър избо р в бурни времена. Щайнер получава здравната си степен от Виенския университет през 1955 година Само няколко седмици по-късно той се мести в Съединени американски щати, където има сполучлива кариера в проучването на кръвта и кръвните болести.

Манфред Щайнер учи хематология в университета Тафтс и биохимия в Масачузетския софтуерен институт, преди да стане хематолог в университета " Браун ".

Щайнер оказва помощ за основаването на изследователска стратегия по хематология в университета на Северна Каролина. Ръководи я до отдръпването си от медицината през 2000 година, след което се завръща в Роуд Айлънд.

Манфред Щайнер, който този месец ще означи 90-ия си празник, намира медицинските проучвания за удовлетворяващи, само че увлечението по физиката си остава.

" Това беше нещо като предпочитание, което по този начин и не се извърши, за което не спирах да мисля. Винаги съм считал, че откакто приключа с медицината, не желая да прекарам живота си, стоешком си просто по този начин, може би играейки малко голф или нещо сходно. Исках да остана деен ", споделя Щайнер.
 

— The Associated Press (@AP)
На 70-годишна възраст той се впуска в гонене на фантазията си и стартира да посещава бакалавърски курсове в университета " Браун ".

Професорът по физика Брад Марстън е песимистичен, когато Манфред Щайнер влиза в класа му по квантова механика. Марстън е преподавал на студенти, трансферирали 40-те, само че в никакъв случай на над 70-годишни. Впоследствие професорът осъзнава какъв брой сериозен е Щайнер и какъв брой интензивно работи.

" Той е създател на доста публикации по медицина - повече, в сравнение с аз съм написал по физика. Манфред към този момент имаше теоретичен метод на мислене, който по-младите възпитаници би трябвало да развият. Ако оставиш трудностите да те обезкуражат, няма да стигнеш до средата. Едно нещо, което в действителност е правилно за Манфред, е, че е извънредно твърдоглав ", споделя Брад Марстън.

Щайнер пази дисертацията си през септември, откакто се възвръща от тежко здравно положение. Понастоящем работи с Марстън върху проучване, което двамата целят да разгласяват.
 

— Heirloom (@SendHeirloom)
В Книгата на върховете на Гинес като най-възрастен човек, защитил докторска степен, попада 97-годишен немец.

Какъв е съветът на Манфред Щайнер? " Правете това, което обичате. Преследвайте фантазиите си, тъй като по-късно в живота си може да съжалите, че не сте го създали ", споделя той
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР