Легенди на ЦСКА, хора от ръководството на червените, настоящи играчи

...
Легенди на ЦСКА, хора от ръководството на червените, настоящи играчи
Коментари Харесай

Стотици дойдоха на Националния стадион Васил Левски, за да си вземат последно сбогом с Петър Жеков

Легенди на ЦСКА, хора от управлението на " алените ", сегашни играчи на отбора и почитатели пристигнаха на Националния стадион " Васил Левски ", с цел да отдадат респект на именития голмайстор Петър Жеков, който си отиде от този свят на 78-годишна възраст в събота.

Сред хората, които пристигнаха да си вземат последно довиждане с нападателя бяха Димитър Якимов, Аспарух Никодимов, Димитър Пенев, Пламен Марков, Емил Костадинов, а там бе и легендата на Левски и огромен противник на Жеков от предишното Кирил Ивков.

Венци бяха поднесени още от сегашни играчи на ЦСКА София, които дойдоха със своя старши треньор Саша Илич.

" Където беше той, там беше радостното. На Олимпиада сме изиграли, на полуфинали. Съжалявам откровено, само че надали ще се роди скоро втори Жеков ", съобщи Аспарух Никодимов.

" Доста съм бил при него. Бях стопер тогава - 88 минути го вардя, една минута в случай че не го опазя, незабавно ми вкарва гол. Петьо, извънреден човек. Голям човек, на никого не е казвал нещо неприятно ", показа дългогодишният противник на Петър Жеков Кирил Ивков.

" Факт е, че той е една от личностите, от които ние сме се вдъхновявали, мечтали сме да се докоснем до него и в последна сметка ще остане в нашите мемоари като един от най-великите в българския футбол ", показа легендата на ЦСКА и България Пламен Марков.

" Петър Жеков беше един популярен български състезател, популярен футболист. Велико име, което ни е давало приятност, когато сме били деца. Когато работихме дружно в двата ми мандата в ЦСКА – извънредно лоялен, предан, самоуверен. Винаги мечтаеше да види голмайстор като самия него. Имаме ги, само че несъмнено – образецът му би трябвало да зареди новите български генерации футболисти със същата пристрастеност, със същото майсторство. И нека този образец да даде на българския футбол напредък, с цел да излезе от тази рецесия ", разяснява пък някогашният президент на " Червения клуб " Александър Томов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР