Легендата разказва, че когато не остане нищо друго за консумиране,

...
Легендата разказва, че когато не остане нищо друго за консумиране,
Коментари Харесай

Джак Макдоналд – бедният милионер, който дари 180 милиона долара за благотворителност

Легендата споделя, че когато не остане нищо друго за изразходване, бедните ще стартират да се хранят с богатите. Най-вероятно сте чували тази концепция, само че към момента сме надалеч от нея. И за доста отдалечаване от това меню, един милионер се е постарал да помогне на обществото, освен това запазвайки всичко в загадка. Очевидно към този момент не е тайнственост, само че дано ви срещнем с Джак Макдоналд. Той е един от юристите, които съумяват да предадат голяма сума за щедрост. Забележителното в неговата история е, че най-вероятно в миналото на улицата ще го подминете, колкото се може по-бързо.

Той се разхожда със остарели облекла, постоянно протъркани и с дупки по тях, облича се почтително към съда, когато е на работа и през свободното си време изучавал стоковата борса. Интересно е да разберем, че времето за изследване се е отплатило сносно, откакто мъжът е съумял да изкара към 188 000 000 милиона $ и откакто напуща света, всичките средства са дадени на фонд, който се поинтересувал кой е толкоз великодушният човек. Това е най-голямата форма на подаяние, която прави, само че това не значи, че месеци по-рано не написа и други чекове за разнообразни организации, които му харесват и утвърждава работата им. Джак прави това в голяма загадка, запазвайки своите странични занимания за себе си, когато парите потичат, никой от фамилията даже не подозира защо става въпрос.

Как се вършат 188 милиона $? Очевидно е належащо познание и опит, а в последните 75 години този юрист е правил тъкмо това. На 18-годишна възраст закупува акции на някои компании, в които има вяра и до края на живота му, този пакет се прави оценка на сумата от 2 048 400 $. Защо на един човек е належащо да се откаже от охолството и да не показва своите триумфи? Разбираме, че не всеки човек е покорен от концепцията да парадира със своите доходи, хубостта в това отношение е, че неговите съседи даже са го забелязвали да се реди на опашки, в никакъв случай не е посещавал лъскави заведения, пожеланото му пиво е постоянно най-обикновена бира, която предпочитал да пие на двора си в обикновено жилище. Горе-долу в своята младост се заражда и концепцията да открие фонд за щедрост.

До огромна степен животът на Макдоналд се счита за една дребна гражданска война, в която всичко е като игра на монополи, от време на време сумите порастват, а различен път падат надолу, доказвайки доста ясно и тъкмо, че има задоволително опит. Много постоянно се споделя, че този човек ще отиде в магазина и ще стартира да купува портокалов сок в големи количества. Прави го, тъй като е съумял да събере всички купони от другите списания. Да си приказваме за коли? Такива няма регистрирани на негово име, той се придвижва с рейса. Наричат го нежния колос, тъй като постоянно е извънредно спокоен, ухилен, преклонен и свестен. В множеството случаи е един от най-хубавите другари, които може да имате, само че не поради парите, а поради умеенето му да слуша и да демонстрира какво тъкмо мисли и какво в действителност се случва.

Освен това не би трябвало да забравяме, че подарява 40% от всички свои доходи, затова няма да е мъчно да създадем сметката и за цялостното му достижение. За жал мъжът нямал свои лични деца. Жени се за жена с деца от предходен брак. Именно неговата доведена щерка Регън Денис признава, че е бил изключителна акула, когато се заприказва за стокова борса. Всяка една инвестиция се правила с неговото лично изследване, а с времето става толкоз деен и бърз, че всяко последващо решение е по-успешно и по-успешно. Когато изпраща татко си в старешки дом, тъй като същият отхвърля да живее с него, скрито подарява сумата от 150 000 $, въпреки и да не е толкоз огромна по днешните стандарти, приютът в малко градче в Канада съумява да промени доста ситуацията. Джак се дами едвам на 50-годишна възраст и избира Катерина Мур – вдовица с две деца. Катерина в действителност знае, че пред нея стои един доста богат човек, само че това не значи, че ще се реалокират в огромен дом или ще карат лъскави коли. Материалното просто не е в полезрението на Макдоналд и той няма нищо срещу да живее непретенциозно и смирено.

Достатъчно е да се порадва на градината в задния двор, да си почине и да живее умерено. В следствие Катерина го кара да види най-малко света и пътуват в Европа, Австралия, Канада и Африка. Преди това в никакъв случай не е мислил да излезе от зоната си на комфорт. Защо е цялата поверителност? Мъжът отказвал да живее следван от хора, които имат доста предпочитание да го тормозят за пари, по тази причина предпочитал да наподобява безпаричен и да се слива с талпата. Разбира се, когато е в болничното заведение и му оферират скъпо лекуване, той отхвърля и желае да получи отношението, което ще получат и другите пациенти, само че за сметка на това ще заплати няколко милиона, с цел да може всички останали да получат най-качественото лекуване.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР