Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов анализира обстойно последните мачове на

...
Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов анализира обстойно последните мачове на
Коментари Харесай

Паро Никодимов: ЦСКА със сигурност ще стартира пролетта от чудесна позиция за борбата за титлата

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов проучва обширно последните мачове на ЦСКА - София. " Червените " реализираха впечатляваща пета победа като посетител над Черно море с 2:0. Според него съставът на Саша Илич в дуела е посочил шампионски знак. Ето коментара му за " Тема Спорт ":

" ЦСКА реализира пета поредна победа като посетител против Черно море на " Тича ". Тези триумфи пристигнаха в границите на едвам един месец и значително бяха непредвидени предвид на спортно-техническото положение на отбора след дербито с Левски, сгъстената стратегия и маратона от визити на обичайно негостоприемни игрища. Самият факт, че ЦСКА излезе с цялостен актив от мачовете си надалеч от вкъщи против Ботев (Пловдив), Ботев (Враца), Арда, Локо (Пловдив) и Черно море е задоволителен с цел да наредим тима измежду главните кандидати за купата. Нека си спомним, че в последните години алените доста постоянно губеха точки точно в Коматево, в Кърджали, на " Лаута ". Сега тези визити бяха извоювани, въпреки и представянето в тях да не бе до такава степен безапелационно. Във Варна обаче видяхме друго лице от ЦСКА, който реализира най-състоятелната си победа през есента предвид на играта, изискванията и противника насреща. И даде знак, че шампионските му упоритости са подплатени. Тимът игра доста по-правилно и проведено от Черно море и можеше да победи даже с по-голям резултат ". 

" За първи път от началото на акцията армейците държаха контрола над мача във всичките 90 минути, като съвсем от самото начало изцяло преобладаваха и не разрешиха в нито един миг да се стигне до нормалните спадове, при които свикнахме да треперим и да разчитаме на Бусато. Този път за бразилеца нямаше съвсем никаква работа. И точно по този начин би трябвало да наподобява ЦСКА. Вратарят цялостен мач да не попада в обсега на камерите. Трябва да се означи и че Черно море не сподели познатото равнище, като през този сезон отборът прави крачка обратно по отношение на изявите си в последните години. Варненци обаче не престават да са измежду най-неудобните противници отвън Топ 4, като видяхме това в дуела им с Левски неотдавна. Саша Илич сподели доста ясна концепция по какъв начин да организира срещата и избра точните реализатори съгласно метода си. Добре знае се, че рецептата за триумф на " Тича " е обвързвана с доста експанзия, резистентност в единоборствата, непоклатимост в отбрана и успеваемост в нападателен проект. Неслучайно триото в средата на терена бе формирано от " биткаджии ", а по-техничните Кареасо и Шопов останаха на пейката. С положителни изяви и чудесна асистенция се отличи Турицов, който изигра първия си доста мощен мач в новата роля на халфбек. Той се оправи със дилемите си в отбранителен проект, а на няколко пъти сътвори съществено напрежение пред вратата на Черно море, в това число при гола на Жеферсон. ЦСКА се оправи съвсем съвършено в защита и хвалба по тази причина заслужава преди всичко треньорът, който с ротациите си и връщането на Амос Юга в ядрото на ариергарда държи " под пара " целия си отбранителен вал ".

" Едва ли при доста треньори армейците нямаше да получат гол в два следващи мача при отсъствието на Матей и Кох. Но дано сме деликатни с хвалебствията, тъй като ЦСКА към момента не е задоволително непрекъснат в изявите си, а въпреки всичко предстоят дуели за купата преди отборът да излезе в заслужена зимна почивка. Червените демонстрират все по-голямо усъвършенстване в своя нрав, за което сигурно " виновност " носи треньорът. Каквото и да се случи в оставащите мачове на Лудогорец, ЦСКА сигурно ще започва пролетта от чудесна позиция за битката за купата, само че с цел да се облекат упоритостите с мечтаното покритие е нужно укрепване през зимната пауза. На алените им трябват изобретателен халф, който по-често да поема отговорност и да основава динамичност и напрежение, както и голмайстор, кадърен да материализира всяка неточност на съперника. Във Варна ЦСКА сподели шампионски знак, следва му да го затвърди ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР