Легендата на Минесота Тимбъруулвс Кевин Гарнет е известен както с

...
Легендата на Минесота Тимбъруулвс Кевин Гарнет е известен както с
Коментари Харесай

Когато Джордан затвори голямата уста на Кевин Гарнет

Легендата на Минесота Тимбъруулвс Кевин Гарнет е прочут както с качествата си, по този начин и с умеенето да вади играчите от спокойната им зона. Това се е получавало при доста баскетболисти, само че не и при Майкъл Джордан.

По време на дуел сред Чикаго Булс и Минесота на 27 февруари 1996-а новобранецът Кевин Гарнет не стопира да нервира и приказва мръсотии по посока Джордан. Резултатът след три четвърти е 82:76 за Булс, а Гарнет толкоз лази по нервите на Майкъл, че се постанова съотборниците му да го успокояват.

Един от тях е Айзея Райдър. Гардът на " вълците " се оправя добре и в нахлуване, и в отбрана против Джордан във въпросния дуел. Това предизвика Гарнет да нахъсва ужасно играещия си гард.

" Давай, дребосъче, не може да те пази, продължавай да му късаш задника. Убий го, убий го, играеш добре ", крещи Гарнет на Райдър в борбата му с Джордан.

Райдър гледа много-много да не слуша Гарнет, защото към този момент е виждал какво може да ти направи Джордан, в случай че го ядосаш. Но Гарнет продължава да му вика, което кара Райдър да се опитва да успокои Джордан с думите, че той е просто новобранец, който още не знае разпоредбите на играта.

В идната четвърт Гарнет е подложен на мястото си. 11 бързи точки на Майкъл Джордан дават солидна преднина на Булс, която не изпускат до самия завършек на мача, триумфирайки със 120:99. Въздушния записва 35 точки, 6 битки и 7 асистенции на сметката си, оставяйки горкия Райдър да се сърди на Гарнет.

" Казах ти да си затвориш устата ", се кара гардът на Кей Джи.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР